سلیم کدخدا در تشریح برخی از توانمدیهای راسک اظهار کرد: کشتارگاه صنعتی کیمیا گوشت شهرستان راسک یکی از مجهزترین کشتارگاههای کشور به حساب می آید که با همت و سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد شده است.
وی بیان کرد: این کشتارگاه در زمینی به مساحت ۲۷ هزار مترمربع در سال ۱۳۹۰ با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد ریال راه اندازی شده و با کار و تلاش شبانهروزی و فعالیت خوب کارکنان، این کشتارگاه در بین ۴۰۰ واحد در سال های ۹۱ و ۹۲ به عنوان واحد نمونه کشوری شناخته شده است.
فرماندار راسک اختصاص زمین برای توسعه کشتارگاه پیشین را خواستار شد و افزود: با توجه به ظرفیت کشتارگاه و تجهیزات مدرن آن و وجود دام در آن سوی مرز، سرمایه گذار این واحد تولیدی بزرگ توانایی تامین گوشت مورد نیاز کشور را دارد و نیازی به واردات گوشت نیست.
وی با اشاره به اینکه راسک با پنج هزار و ۱۶۴ کیلومتر مربع وسعت، حدود ۱۲۱ کیلومتر مرز خشکی به کشور پاکستان دارد، خاطرنشان کرد: علاوه بر ظرفیتهای بالاقوه در حوزه تجارت و اقتصاد و تبادلات کالا با کشور همسایه بدلیل تنوع آب و هوایی در منطقه باعث شده میوههای متنوع مانند خرما، خربزه درختی، موز، کنار، انبه، چیکو، گوواوا و انواع مرکبات از قبیل لیمو، پرتقال، نارنگی کاشت شود.
کدخدا ادامه داد: راسک به دلیل سرسبز بودن و وجود دره و رودخانه پرآب سرباز به طول ۳۱۳ کیلومتر، زیستگاه انواع ماهیها و تمساح پوزه کوتاه ایرانی است.
وی تصریح کرد: حدود ۸۵ درصد جمعیت راسک در بخش کشاورزی و دام فعالیت دارند و اقتصاد این شهرستان مبتنی بر کشاورزی و دامپروری است.
فرماندار راسک گفت: این شهرستان دارای ظرفیتهای صنعتی و تجاری است که از جمله شرکت سیمان تیس چابهار (کارخانه سیمان مَکُران راسک)در مرداد ماه سال ۱۳۸۲ به صورت شرکت سهامی خاص و به منظور ساخت کارخانه تولید سیمان خاکستری (پرتلند) تاسیس شده و کلنگ ساخت این کارخانه در سال ۱۳۹۳ در زمینی با مساحت ۶۰ هکتار به زمین زده شد.
وی با اشاره به اینکه این کارخانه زمینه اشتغال بیش از ۲ هزار را به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم کرده و با توجه به واقع شدن این کارخانه در نزدیکی به معادن مواد اولیه مورد نیاز از مزایای زیادی برخوردار بوده، افزود: تمام عملیات مکان یابی، زمین شناسی، مطالعات نیمه تفصیلی معدن و انتخاب دقیق محل اجرای طرح با رعایت ضوابط حفظ محیط زیست انجام شده است.
کدخدا بیان کرد: طرح سیمان مَکُران متعلق به بخش خصوصی و با مشارکت بانک سپه با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰درصد در منطقه لاشارکاهی بخش مرکزی راسک واقع شده و کارخانه سیمان (مکران تیس) با ظرفیت تولید روزانه سه هزار و ۳۰۰ تن با سرمایهگذاری مشترک بخش خصوصی و بانک سپه ساخته شده است.
وی تصریح کرد: این کارخانه توانایی تولید حدود یکهزار و ۷۰۰ تن سیمان در روز را دارد و در ایجاد اشتغال جوانان بومی این شهرستان و منطقه نقش بسزایی دارد و سیمان تولیدی آن علاوهبر تأمین نیاز سیمان منطقه به کشورهای همسایه و خلیج فارس نیز صادر میشود.