وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: جشنواره بزرگ کودک و نوجوان بهانهای برای گردهمایی فرزندان خوب ایران زمین است که نگاه به فتح قله دارند.
محمد مهدی اسماعیلی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران در هر دوره و نسلی، فرزندان بزرگی را پرورش داده و تربیت کرده افزود: کودکان برای سرافرازی، استقلال و سربلندی ایران، وارث افرادی هستند که جانهای عزیز خود را هدیه کردند.
او با بیان اینکه اصفهان مهد شهدای والامقام بوده است که تاریخ پر افتخار را ورق زدهاند گفت: ۲۴ هزار شهید، این شهر را به پایتخت فرهنگ شهادت ایرانزمین تبدیل کرده است. ستارگانی، چون شهیدان خرازی و دیانی بزرگانی هستند که هر یک از آنها برای یک جامعه رو به جلو، چون مشعلی فروزان، راه را نشان میدهند.
اسماعیلی ادامه داد: دولت انقلابی قصد دارد فرهنگ و هنر در جایگاه درست قرار گیرد. وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارشاد موضوع ارتقای هنر برای کودکان را دنبال میکنند و به زودی زنگ سینما در مدارس اتفاق میافتد. موضوع تولید فیلمهای کودک و پویانمایی از اولویتهای ما است. امسال هم یک فیلم پویانمایی سالنها را شلوغ کرده است.
او گفت:در حوزه کتاب و نشریات و تئاتر و موسیقی و فیلم باید برنامهریزیهایی برای تربیت نسل جدیدی از هنرمندان بر مبنای تعالیم والای نظام اسلامی قرار گیرد و جشنواره اصفهان گام مهمی در آغاز این مسیر نورانی است.
رروزهای برگزاری جشنواره فیلمهای خیابان ملک، سیگو، قهرمان من، یک تکه ابر، هوک، در اغوش درخت، سفر به تاریکی، جویندگان عسل، سرزمین مادری، استعدادهای من، ملکه آلیشون، ایلیا، کاپیتان، ساقه بامبوی سرخ، گانورا و سیارک در نوبتهای مختلف برای مخاطبان در پردیس سینمایی چهار باغ و پردیس سینمایی ساحل در نوبتهای مختلف به نمایش در آمد.
برگزاری کارگاههای روزانه سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان برای دانشجویان و دانش آموزان علاقهمند در کتابخانه مرکزی اصفهان بصورت رایگان و نشستهای پرسی و پاسخ از دیگر برنامههای جنبی جشنواره بود
در ادامه این رویداد فرهنگی، فیلمهای بالاتر از نور به تهیه کنندگی و کارگردانی سمیه نیلی، جایگزین به کارگردانی عبدالله علیمراد و ده سالگی به کارگردانی فاطمه جعفری، محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نامزد بخش پویا نمایی و فیلمهای ایار به کارگردانی مهدی امینی و تهیه کنندگی سعید نجاتی و سید حمیدرضا منتظری، محصول انجمن سینمای جوانان قم، پارادوپینگ به کارگردانی محمدرضا حسنی رنجبر، محصول انجمن سینمای جوانان ایران، نجان به کارگردانی محمدمهدی باقری، محصول انجمن سینمای جوانان ایران و لئو به کارگردانی و تهیه کنندگی محمد معین روح الامینی، محصول انجمن سینمای جوانان کاشان به عنوان نامزدهای بخش داستانی کوتاه انتخاب شدند.
همچنین در این رویداد نامزدهای بخش مسابقه سینمای ایران سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان ایران، فیلمهای بخش بلند داستانی شامل: نامزدهای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه | بهترین دستاورد فنی یا هنری معرفی شدند.
در پی اقدام اخیر رژیم صهیونیستی در بمباران مناطقی از غزه که منجر به کشته شدن جمع زیادی از کودکان ساکن مناطق مختلف غزه شد، داوران و خبرنگاران کودک و نوجوان جشنواره، در کنار خانوادهها و شرکت کنندگان در این رویداد، یاد این کودکان را گرامی داشته و با این اندوه همراه شدند.
بر همین اساس در روز پایانی نمایش آثار جشنواره، حاضران در این رویداد به همراه مدیران و دستاندرکاران جشنواره، قبل از شروع هر نوبت نمایش به ابراز همدردی با کودکان و نوجوانان ستمدیده غزه پرداخته و این اقدام وحشیانه رژیم کودککش صهیونیستی را محکوم کردند.
حاضران کودک و نوجوان در سالنها با پلاکاردهایی در دست که روی آنها جمله «به سمت قله تا پیروزی نهایی» نقش بسته بود، ضمن اعلام همبستگی خود با کودکان و نوجوانان غزه، این پیام امیدبخش را که قسمتی از آن شعار جشنواره امسال را شامل میشد به همسالان مظلوم خود در سرزمینهای اشغالی انتقال دادند.
با توجه به این که در آستانه آغاز این دوره جشنواره، با درگذشت دو هنرمند باسابقه فعالیت در حوزه کودک و نوجوان همراه بود، برای تجلیل از نقش و جایگاه زندهیاد «آتیلا پسیانی» و زندهیاد «فردوس کاویانی» بهویژه فعالیتهایشان در زمینه کودک و نوجوان، نکوداشت این دو هنرمند، به برنامه نکوداشتهای آئین پایانی جشنواره اضافه شد و در این دوره جشنواره نکوداشت چهار هنرمند فقید، زندهیاد «ایرج تقیپور» تهیهکننده و پژوهشگر، زندهیاد «آتیلا پسیانی» بازیگر و کارگردان، زندهیاد «فردوس کاویانی» بازیگر و زندهیاد «آرش میراحمدی» بازیگر در کنار بزرگداشت «منوچهر والیزاده» صداپیشه و «بهرام دهقانیار» آهنگساز برگزار شد.
فیلمشناخت (کاتالوگ) جشنواره کودک۳۵ در روز اول شامل پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی، شهردار اصفهان و دبیر جشنواره و معرفی آثار راه یافته به بخشهای مختلف جشنواره در قالب دوزبانه به همراه عکسها و پوسترهای آثار، به سردبیری «مریم رهبر» در ۱۶۲ صفحه و در قالب دو زبانه منتشر شد ونسخه اینترنتی این کتاب به لینک https://icff.ir/pdf/۳۵th-catalogue.pdf در سایت جشنواره در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
انتشار نشریه روزانه شامل رویدادها واخبار جشنواره از دیگر برنامههای جنبی این رویداد بین المللی بود.
همکاری تلوبیون با جشنواره کودک و نشست کمپانی فیلم سازی «رِد اسکوئر» روسیه از دیگر برنامههای جنبی جشنواره بود.
مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان شامگاه پنجشنبه ۲۰ مهر در سالن کوثر اصفهان برگزار شد.
دبیر جشنواره سی و پنجم در این مراسم گفت:جشنواره فیلم کودک و نوجوان با هویت فرهنگی و هنری مردم اصفهان آمیخته است و از سوی دیگر نام هنرمندان، فیلمسازان و هنرمندان پیشکسوت سینمای ایران بر تارک این جشنواره میدرخشد و از سوی دیگر این جشنواره فضایی برای حضور هنرمندان جوان است.
مجید زین العابدین افزود: از میهمانان بینالمللی این دوره تشکر میکنم که در این جشنواره حضور پیدا کردند تا سفیران فرهنگ و هنر باشند و این جشنواره را به تمام دنیا معرفی کنند.
درمراسم اختتامیه جشنواره سی و پنجم، پروانه زرین به بهترین فیلم کوتاه، بهترین کارگردان در بخش فیلم کوتاه پویانمایی، بهترین فیلمنامه، بهترین کارگردان، بهترین در بخش داستانی بلند بین المللی تعلق گرفت.
در مراسم پایانی این جشنواره همچنین جایزه ابونصر فارابی به فیلم «کاپیتان» اثر محمد حمزهای تقدیم شد، تندیس عفاف و حجاب به فیلم «سفر به تاریکی» به علی بصیری اعطا شد، تندیس ویژه ستاد ملی خانواده و جوانی جمعیت به محمد حسین علمدار تهیهکننده پویانمایی «مسافری از گانورا» اهدا شد، تندیس فرهنگ بنیان به انیمیشن «مسافری از گانورا» به تهیهکنندگی محمد حسین علمدار تقدیم شد و تندیس ویژه دبیر به پویانمایی «مسافری از گانورا» اعطا شد وتندیس پروانه زرین ویژه داوران کودک به فیلم «ایلیا، جستوجوی قهرمان» ساخته سیدعلی موسوینژاد رسید.
در بخش فیلمهای داستانی بلند ایرانی نیز پروانه زرین، بهترین فیلم بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگرکودک و نوجوان وبهترین دستاورد فنی یا هنری تعلق گرفت.
در این مراسم کلیپی از بازی فردوس کاویانی و آتیلا پسیانی دو هنرمند فقید در سریال نمایشی «محله برو و بیا» در بخش نکوداشت جشنواره پخش شد.
رئیس سازمان سینمایی در حاشیه مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان با اعلام این خبر که اصفهان سال آینده نیز میزبان جشنواره فیلم کودک و نوجوان خواهد بود، گفت: آقای زینالعابدین سال آینده نیز دبیر سی و ششمین دوره جشنواره خواهند بود.
محمد خزاعی با اشاره به حضور پررنگ کشورهای خارجی در این دوره از جشنواره، افزود: بر اساس اظهارات داوران ملی در این دوره از جشنواره فیلمهایی به نمایش درآمدهاند که در آن بین اقتصاد و محتوا پیوندی وجود دارد و این پیوند حلقه مفقوده ما در گذشته بود.
سرزمین زندگی آخرین رویداد همراه با سی و پنجمین جشنواره بین المللی کودکان و نوجوانان بود که با اتمام آن در روز گذشته پرونده جشنواره سی و پنجم بسته شد تا نصف جهان خود را برای رویداد جشنوارههای بعدی آماده کند.