شاهرخ یارویسی، معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه در توضیح روال کشتار دام در کشتارگاهها، گفت : در کشتارگاه قبل از ذبح به دلیل اهمیت بیماریهای مشترک، دام معاینه میشود.
وی ادامه داد: بعد از انجام بازرسیهای قبل از کشتار، دام در حضور مسئولان فنی و بهداشتی، دامپزشکی و ناظر شرعی وارد کشتارگاه و ذبح میشود.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: مراحل پوستکنی انجام میشود؛ کارشناسان فنی و بهداشتی و دامپزشکان لاشه را معاینه میکنند، برشهایی را در لاشه میزنند گاها یکسری از انگلها در اندامی از لاشه لانهگزینی میکنند، بازدیدی از احشا و کله و پاچه هم صورت میگیرد بعد از شستوشو و تأیید؛ لاشه دام به اتاق پیشسرد منتقل میشود.
وی خاطرنشان کرد: لاشه در اتاق سرد در راستای انجام فعل و انفعالات بیوشیمیایی و پایین آمدن PH و اسیدی شدن برای از بین رفتن عوامل بیماریزا، در دمای صفر تا چهار درجه به مدت ۲۴ الی ۷۲ ساعت نگهداری میشود.
یارویسی اضافه کرد: در ادامه گوشت، توسط خودروهای یخچالدار و کاملا بهداشتی به درب قصابیهای و مراکز عرضه منتقل میشود.
وی یادآور شد: شهروندان، گوشت سالم را باید از منابع معتبر مورد تأیید دامپزشکی که دارای لیبل است؛ تهیه کنند.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: در مقابل این روند کاملا بهداشتی، متأسفانه شاهد پدیده کشتار غیرمجاز از دامهای پیر و مریض که به درمان پاسخ نمیدهند در کنار خیابانها هستیم.
یارویسی اظهار کرد: از یکهزار و ۸۰۲ بیماری که از سوی سازمان بهداشتی برای انسان اعلام شده، بیش از ۸۰۲ مورد بین انسان و حیوان مشترک هستند.
وی ادامه داد: قیمت این گوشت ممکن است کمی ارزان باشد، اما قطعا آلودگیهایی دارد که اگر نگران سلامت خود و خانواده هستید باید گوشت خام را از فروشگاههای مجاز تهیه کنند.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه نکتهای هم در مورد گوشت چرخکرده متذکر شد و افزود: تقلبهای موجود در گوشت چرخکرده از قبل آماده شده، مشخص نیست؛ لذا تحت هیچ شرایطی از گوشت چرخشده از قبل آماده شده خرید نکنید. قصاب باید در حضور مشتری گوشت را چرخ کند .