ناظر دهقانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودان گفت: براثر حمله این حیوان پشت سر و ساق دست بانوی رودانی آسیب دیده است.
دهقانی گفت: این بانوی هفتاد ساله ساعت ۱۲ ظهر برای چراندن دام خود در نزدیکی منزل مسکونی اش رفته بود که با حمله خرس روبرو شد.
او گفت: اکنون این بانو با حال عمومی رضایت بخش، در بیمارستان علی ابن ابیطالب شهرستان رودان بستری است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودان گفت: افزایش جمعیت انسانی، گسترش روستاهای مشرف به زیستگاههای خرس، دسترسی راحت حیوان به باغها و احشام روستائیان به علت وضعیت نامناسب حصارها و آغل ها، خشکسالیهای پی در پی و کمبود مواد غذایی طبیعی، و افزایش احتمالی جمعیت خرس علت اصلی آمدن حیوان به سمت روستاهاست.
فهیمه گودرزی کارشناس مسئول نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان هم گفت: خرس سیاه دارای چشمهای کوچک، حس بینایی و شنوایی ضعیف، و حس بویایی بسیار قوی است.
گودرزی گفت: این حیوان شبگرد است و معمولاً در اواخر غروب از لانه بیرون میآید، و با توجه به فعال بودنش در شب و قدرت بینایی ضعیف، احتمال برخورد حیوان با انسان در زیستگاههای مشرف به سکونت گاههای انسانی بالا میرود.
او گفت: برای دور ماندن از خسارتهای احتمالی حصارهای باغها و آغلها ساماندهی، و از چراغهای چشمک زن و بازدارندههای صوتی استفاده شود و دفن بهداشتی لاشههای دامها، مستقر نشدن کندوهای زنبور عسل در نزدیکی خانه ها، رها نکردن ماده غذایی، زباله و پسماند در محدوده روستا ضروری است.
خرس سیاه آسیایی به عنوان یکی از کمیابترین و آسیب پذیرترین گونهها در جهان و ایران بشمار میرود.
این گونه براساس لیست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت در آستانه انقراض قرار دارد و ازسوی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نماد زیستی هرمزگان معرفی شده است.
این گونه در کشورهای ژاپن، چین، روسیه، تایوان، هند، نپال، ویتنام، افغانستان، پاکستان و ایران پراکندگی دارد.
مناطق پراکنش خرس سیاه بلوچی در هرمزگان از شهرستانهای شرقی شامل رودان، بشاگرد و میناب تا منطقه حفاظت شده باز در غرب استان و نیز ارتفاعات شهرستان حاجی آباد در شمال هرمزگان است.