ابراهیم شکیبا رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه سل یک بیماری عفونی میباشد که عامل آن میکروبی بنام باسیل سل است، گفت : میکروب سل معمولا در ۸۵ درصد موارد ریهها را مبتلا میکند، ولی میتواند موجب ابتلای اعضای دیگر بدن مانند استخوانها، مفاصل، کلیه، پوست و... هم بشود.
وی با بیان اینکه مهمترین منبع بیماری سل فرد مبتلا به سل ریوی میباشد، افزود: سل بطور عمده یک بیماری قابل انتقال از راه هوا است. هنگام عطسه، سرفه، حرف زدن و خندیدن بیمار مبتلا به سل ریوی قطراتی ریز حاوی میکروب سل در هوا پراکنده میشود که به مدت چند ساعت در هوا به حالت معلق باقی میماند و اگر فرد سالم در هوای آلوده به این قطرات ریز تنفس کند، میکروب سل وارد ریههای او میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: با این حال برای انتقال بیماری سل تماس طولانی و نزدیک با بیمار لازم است. البته بیمار مبتلا به سل پس از دو هفته از شروع درمان دیگر قابلیت انتقال بیماری به اطرافیان را ندارد.
وی به علایم بیماری سل هم اشاره کرد و گفت: مهمترین علامت بیماری سل سرفه بیش از دو هفته است. کاهش وزن، خلط خونی، تنگی نفس، خستگی زودرس و بی اشتهایی هم از دیگر علایم بیماری سل میباشد.
شکیبا با بیان اینکه تشخیص بیماری سل از طریق آزمایش میکروسکوپی خلط (در دسترسترین و ارزانترین روش)، گرافی قفسه سینه وسی تی اسکن و... است، گفت: انجام آزمایش خلط و درمان بیماران مبتلا به سل در کشور ما رایگان است.
شکیبا شعار سازمان بهداشت جهانی را «بله ما میتوانیم به سل پایان دهیم» عنوان و اظهار کرد: برای رسیدن به اهداف جهانی و حذف بیماری سل تا سال ۲۰۵۰ و حرکت در مسیر تعهدات بین المللی و پایان دادن به سل، عزم و اراده همه جانبه نیاز است .