شریفی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : کلزا یک محصول استراتژیک در کشور محسوب میشود، زیرا این دانه روغنی در تناوب کشت با گندم سبب تقویت خاک، کاهش آفات و بیماریها، استفاده بهینه از آب و در نهایت افزایش تولید گندم میشود.
وی گفت: کشت مداوم گندم در زمین باعث کاهش توان افت قابل توجه میزان تولید گندم میشود از این رو برای جلوگیری از این روند باید محصول دیگری را در تناوب کشت گندم به عنوان کشت جایگزین در نظر داشت و بررسیهای علمی نشان میدهد دانه روغنی کلزا بهترین نوع محصول در این زمینه است.
وی افزود: کلزا یکی از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن و ۲۵ تا ۳۵ درصد پروتئین میباشد که به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیراشباع و درصد اندک اسیدهای چرب اشباع شده همانند زیتون جزو با ارزشترین روغنهای خوراکی است.
پروتئین موجود در کنجاله کلزا در تغذیه دام و طیور استفاده میشود .