متناسب سازی فضا‌های عمومی همچنان در صدر خواسته‌های روشندلان است

مدیرکل بهزیستی استان قم گفت: مناسب سازی معابر، سامانه ها، تجهیزات فضا‌های عمومی و اداری همچنان هم خواسته و هم ضرورت تحقق حقوق شهروندی، اجتماعی و قانونی توانخواهان و به خصوص افراد روشندل است.

سید صادق میره‌ای روز سه شنبه به مناسبت روز جهانی نابینایان گفت: بر اساس قانون جامع حمایت از افراد معلول جامعه، مناسب‌سازی معابر و اماکن برای زیست این اقشار از وظایف سازمان‌ها و نهاد‌های عمومی و عمرانی از جمله شهرداری است که باید در صدور پروانه‌های ساخت و طرح‌های توسعه شهری مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل بهزیستی استان قم افزود: نصب موزاییک‌های ویژه کم بینایان و روشندلان در پیاده‌راه ها، رفع مشکل پل‌ها روی جوی آب، همسطح سازی و برطرف کردن موانع در معابر و بهسازی مسیر تردد معلولان و روشندلان می‌تواند بخش مهمی از مشکلات آن‌ها را برای حضور در جامعه برطرف کند.

میره ای اجرای طرح‌های مناسب‌سازی در سطح شهر را کمک به حضور بیشتر کم‌توانان در عرصه‌های عمومی دانست و گفت: ۸۰ درصد معابر شهر قم بهسازی شده است.

مدیرکل بهزیستی استان قم با اشاره به ضرورت بهسازی ۸۰درصد از معابر شهر قم برای عبور و مرور روشندلان گفت: سطوح مختلف در زمینه مناسب سازی شهرداری قم، در زمینه برنامه ریزی کلان، نسبت به احصای آمار معلولان قم و بارگذاری اطلاعات جامعه هدف مناسب سازی بر روی سامانه ایساپ شهرداری قم اقدام شده است که یک کار زیربنایی در زمینه مناسب سازی بوده و مبنای برنامه ریزی و بودجه ریزی شهرداری خواهد بود.

به گفته میره ای به منظور تسهیل در رفت و آمد روشندلان و معلولان جسمی حرکتی، کودکان، زنان باردار و افراد کهنسال، یکی از مهمترین اقدام‌ها که در شهرداری قم انجام شده است تهیه و پیگیری فرایند اختصاص اعتبار به مناسب سازی در سازمان‌ها و مناطق هشتگانه شهرداری می‌باشد.

مدیرکل بهزیستی استان قم با اشاره به حمایت این نهاد از ۲ هزار و ۸۵۲ نابینا و کم بینا استان قم گفت: از این تعداد افراد روشندل در استان، ۲۳۷ زن و ۵۶۰ مرد دارای معلولیت نابینایی ضعیف هستند و ۱۶۵ زن و ۲۸۱ مرد در استان قم نابینایی خیلی شدید و ۲۹۵ زن و ۴۸۷ مرد دارای نابینایی شدید هستند.

میره ای گفت: یک هزار و ۴۴۰ نفر از روشندلان و کم بینایان تحت پوشش کامل خدمات بهزیستی استان قم هستند.

به گفته مدیرکل بهزیستی استان قم بقیه این قشر از خدمات موردی، چون کمک هزینه آموزشی و تحصیلی از ابتدایی تا دانشگاه، مناسب‌سازی منزل، رفت و آمد و خرید تجهیزات نابینایان شامل عصای سفید، ماشین تحریر بریل، لوح و قلم (برجسته نگار) و دیگر ابزار مورد نیاز برای خواندن، مطالعه و برنامه‌های نرم افزاری‌های کمکی بهره مند می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی استان قم افزود: بهزیستی در سه حوزه پیشگیری، درمان و پس از درمان، خدمات خود را به متقاضیان و روشندلان ارائه می‌دهد.

میره‌ای مهمترین مشکل کم بینایان و روشندلان را بیکاری انان بیان ئکرده و تصریح کرد: اجرای قانون اختصاص سه درصد از جذب ارگان‌های دولتی به افراد معلول، بسیاری از مشکلات این قشر از جامعه برطرف می‌کند.

به گفته مدیرکل بهزیستی استان قم، مطابق قانون کارفرمایانی که از افراد معلول و روشندل استفاده کنند، از معافیت پرداخت سهم بیمه کارفرما به مدت پنج سال برخوردار می‌شوند.

برچسب ها: بهزیستی ، روشندلان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار