مدیرعامل ایران گفت: آزمایش غربالگری مولکولی و روش NAT آرزوی ۲۰ ساله که در دولت سیزدهم محقق شد.

مصطفی جمالی امروز در حاشیه بازدید از پایگاه انتقال خون ملایر گفت: راه‌اندازی گروه‌های فرعی خون از دیگر دستاورد‌های مهم حوزه خون بود که با حمایت دولت محقق شد.

او گفت: آزمایشگاه غربالگری آنتی‌بادی و تعیین فتوتیپ و همچنین آزمایشگاه HLA برای یافتن فرد سازگار برای پیوند سلول‌های بنیادی در کنار آزمایش غربالگری مولکولی، سه دستاورد و اقدام مهم سازمان انتقال خون پس از ۲۰ سال در دولت سیزدهم است که می‌تواند علاوه بر تامین نیاز‌های کشور، ایران را جزء کشور‌های برتر دنیا در این حوزه قرار دهد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: این دستاورد‌ها آرزوی ۲۰ ساله سازمان انتقال خون بود که با توجه به محدودیت منابع و تحریم، اما به همت دولت سیزدهم انجام شد.

جمالی با تاکید بر اینکه حداکثر حمایت‌ها را از دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی برای سازمان انتقال خون داشتیم، گفت: با حمایت‌های دولت و همکاری و مشارکت خوب مردم، ذخایر خون و فرآورده‌های آن در ۲ سال گذشته ۲ برابر شده است.

او گفت: صد درصد نیاز‌های خونی و فرآورده‌های خونی کشور تامین شده و هیچ کمبودی نداریم و ذخایر خون کشور را از میانگین چهار روز به هشت روز رساندیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران علت تامین نیاز کشور به ذخایر خونی را مراجعه به موقع و همکاری مردم در اهدای خون دانست و گفت: ذخایر خونی ما از هشت روز که شروع به کمتر شدن می‌کند، با هشدار، ارسال پیام و مصاحبه و اطلاع‌رسانی، اعلام نیاز می‌کنیم تا به موقع ذخایر ما تامین شود.

جمالی گفت: برای اینکه از تامین ذخایر خونی کشور اطمینان خاطر داشته باشیم، باید میانگین ذخایر خونی بالای هشت روز باشد که در این زمینه وارد عمل شده‌ایم.

او با اشاره به اینکه با حس نوع‌دوستی و همراهی مردم، هیچگاه مشکل کمبود خون نداریم و چنین مردمی در هیچ کجای دنیا وجود ندارند، تاکید کرد: ما به همه گروه‌های خونی نیاز داریم و اگر گروه خونی O منفی کم است، متقابلا مصرف کننده آن نیز کم است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با تاکید بر اینکه ذخایر خونی هشت روزه مد نظر ما است، گفت: در برخی فصل‌ها همچون ماه مبارک رمضان، اواخر شهریور و اوایل مهر و اوایل دی که هوا سرد می‌شود، مراجعه مردم کم می‌شود و ذخایر پایین می‌آید و با ذخیره بالای هشت روز با چنین مشکلاتی مواجه نمی‌شویم.

جمالی گفت: در حال حاضر ۲۱۰ پایگاه انتقال خون در سطح کشور داریم که سه پایگاه دیگر در دست افتتاح داریم.

به گفته مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران  اهدای خون یک کار خیر و بشردوستانه است و وظیفه داریم در کل کشور شرایط اهدای خون را فراهم کنیم و ممکن است در نقطه‌ای با وجود پایگاه انتقال خون، اهدای روزانه خون مهیا باشد، اما در برخی نقاط شرایط اهدای خون در هفته یکبار قابل انجام باشد.

جمالی گفت: در این راستا و برای دسترسی بیشتر مردم به اهدای خون، یکسری واحد‌های سیار خونگیری داریم که اگر افزایش یابد، می‌توانیم روستا‌ها را نیز پوشش دهیم، چراکه روستاییان استقبال‌شان برای اهدای خون بیشتر است.

توسعه پایگاه انتقال خون ملایر با کمک خیران

او گفت: هدف ما این است که سامانه‌های سیار به نام «اتوبوس خونگیری» را بیشتر از گذشته در استان‌ها فعال کنیم که چنین چیزی نداریم و خیلی از شهر‌ها باید واحد‌های ثابت انتقال خون داشته باشند که ندارند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: برخی واحد‌هایی هم داریم که قدیمی و فرسوده هستند و در شان مردم نیست و باید با حمایت دولت و کمک خیّران نسبت به بازسازی و نوسازی این واحد‌ها اقدام کنیم.

جمالی گفت: ملایر پایگاه انتقال خون خوبی دارد و ذخایر خونی آن نیز خوب است که نشان دهنده وجود مردمی فرهیخته و بافرهنگ و نوع‌دوست است.

او با اشاره به اینکه ملایر مهد خیّران و واقفان بزرگ بوده و در این زمینه همیشه پیشتاز است، گفت: پایگاه انتقال خون این شهر با وجود استقبالی که مردم در اهدای خون دارند، در شان مردم آن نیست و باید توسعه پیدا کند.

او گفت: نیاز داریم در این حوزه خیّران نیکوکار ملایری وارد عمل شوند تا با کمک مردم و خیرّان، یک پایگاه بزرگتر و شکیل‌تر در شان مردم برای اهداکنندگان خون در این شهرستان ایجاد شود.

 بازدید از پایگاه انتقال خون ملایر و افتتاح پایگاه انتقال خون نهاوند از برنامه‌های یک روزه مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در جریان سفر به استان همدان است.

منبع ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.