مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان گفت: اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی در سیستان و بلوچستان از اولویت سازمان ورزش و جوانان استان است.

  عباس شیبک  با گرامی داشت هفته تربیت‌بدنی با بیان اینکه زحمات زیادی در حوزه زیرساخت‌های عمرانی کشیده شده؛ اما مشکلات زیاد است بیان کرد: سیستان و بلوچستان دچار عقب رفت شدید بوده و نیاز به تلاش جدی دارد تا بتوانیم جایگاه این استان در سطح کشور را پیدا کنیم.
 
وی افزود: بیش از ۱۰۳ طرح نیمه‌تمام ورزشی در استان با پیشرفت فیزیکی ۱۰ تا ۷۰ درصد وجود دارد که طبق اولویت‌بندی‌های صورت‌گرفته مقرر شد ۱۰ طرح مهم را به سرانجام برسانیم.
 
مدیرکل ورزش و جوانان استان از وجود ۵۱ هیئت ورزشی در سیستان و بلوچستان خبر داد و تصریح کرد: از این تعداد ۳۵ هیئت تعطیل است و بقیه نیز از قبل فعالیت داشتند باید در حوزه ورزش جلسات متعددی برگزار و امتیازات و رتبه‌بندی‌ها مشخص و اعلام شود.
 
شیبک نداشتن فضای اختصاصی را یکی از مطالبات جدی هیئت‌های ورزشی استان عنوان و اظهار کرد: اماکن ورزشی طبق قانون به بخش خصوصی واگذار شده، در برخی مناطق استان تنها یک سالن وجود دارد که آن هم به بخش خصوصی واگذار شده است.
 
وی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم تا برخی از اماکن از این قانون خارج شود افزود: مکاتبه لازم دراین‌خصوص انجام شده که امیدوارم بتوانیم با همراهی مسئولان این مشکل برطرف و اماکن ورزشی به خود هیئت‌ها واگذار شود.
 
این مقام مسئول در خصوص عدم اتمام مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور زاهدان که سال‌هاست عملیات بهسازی و ساخت سالن‌ها و بخش‌های مختلف آن نیمه‌کاره رها شده است گفت: ۳۰ میلیارد تومان برای مجموعه ۱۷ شهریور در نظر گرفته شده که البته فقط نمای آن تا پایان سال جاری تکمیل خواهد شد.
 
شیبک ادامه داد: بهره‌برداری کامل از مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور نیازمند اعتبارات است که در صورت تخصیص به‌موقع تا ۲ سال دیگر به طور کامل افتتاح و به بهره‌برداری خواهد رسید.
 
وی همچنین از تصویب ۱۸ میلیارد تومان برای دهکده ورزشی المپیک زاهدان خبر داد و گفت: با این اعتبار امیدواریم تحول خوبی را در این مجموعه ورزشی شاهد باشیم.
 
این مقام ورزشی استان نیز بیان کرد: ۶۸ میلیارد تومان هم برای سالن ۴۵۰۰ نفری زاهدان در نظر گرفته شد که امیدواریم تا اواسط سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسد و میزبانی مسابقات ملی و بین‌المللی را داشته باشیم که برای تکمیل این سالن ۱۱۲ میلیارد تومان اعتبار نیز نیاز است.


 
متأسفانه، مدیریتی در هیئت‌های ورزشی صورت نگرفته است


وی با ابراز گلایه از رتبه المپیاد سیستان و بلوچستان در سطح ملی گفت: المپیاد ورزشی یکی از حوزه‌های دچار مشکل به شمار می‌رود باوجوداینکه چندین سال هست که این المپیاد در حال برگزاری است؛ اما سال ۱۴۰۱ توانستیم رتبه ۳۰ و سال جاری رتبه ۳۱ کشور را به دست آوریم که این نشان از نابودی ورزش در این استان دارد که باید برای ساماندهی این وضعیت برنامه‌ریزی کنیم.
 
مدیرکل ورزش و جوانان استان گفت: با وجود اعتبارات موجود در هیئت‌های ورزشی استان امکان فراهم‌کردن وضعیت بهتر وجود داشته؛ اما متأسفانه مدیریتی در هیئت‌های ورزشی صورت نگرفته است که برای رفع این چالش به دنبال تغییر رؤسای هیئت‌های ورزشی هستیم.
 
شیبک افزود: در المپیک ۲۰۲۸ پنج رشته اضافه شده که سه رشته کریکت، اسکواش و بیسبال با ساختار و خواستگاه فرهنگی، جسمی و قومیتی سیستان و بلوچستان همخوانی دارد باید برای این سه رشته برنامه‌ریزی و بتوانیم کسب مقام کنیم.
 
وی یکی دیگر از مشکلات حوزه ورزش در استان را کمبود نیروی انسانی موردنیاز در شهرستان‌ها برشمرد و بیان کرد: بازدیدهایی از مجموعه‌ها و سالن‌های ورزشی سیستان و بلوچستان صورت‌گرفته که یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما در این بازدیدها موضوع نیروی انسانی است که برخی بازنشسته شده یا تنها در حوزه مرکز زاهدان متمرکز شدند و این باعث شده تا برخی از مراکز ما در این استان نیرو نداشته باشند، باید این موضوع ساماندهی شود.
 
این مسئول از غصب زمین‌های ورزشی در برخی از شهرستان‌های استان گلایه کرد و گفت: یکی از ادارات، اطراف سالن ورزشی که متعلق به اداره ورزش و جوانان بوده است را دیوار کشیده و حتی در ورودی برای آن نگذاشته است.
 
وی ادامه داد: در یکی از شهرستان‌ها از وسط فضای ورزشی جاده و خیابان رد شده است که در اداره ورزش و جوانان این موضوعات را به طور حقوقی پیگیری خواهیم کرد.
 
شیبک همچنین در خصوص وضعیت خانه‌های ورزش روستایی استان تصریح کرد: برخی از خانه‌های ورزش روستایی، به‌صورت اسمی و ظاهری خانه ورزش محسوب می‌شود، خانه کدخدا تجهیز به اماکن ورزشی شده اما عملاً فعالیت ورزشی انجام نمی‌شود.
 
مدیرکل ورزش و جوانان استان از وجود ۱۰ هزار بانوی ورزشکار در سیستان و بلوچستان خبر داد و بیان کرد: در ورزش بانوان موفقیت‌های بسیار خوبی کسب شده است که ۱۳۹ بانوی مدال‌آور در سطح ملی و بین‌المللی داریم.
 
وی ادامه داد: در مسابقات آسیایی هانگ ژو چین دو بانوی کبدی کار استان موفق به کسب رتبه دوم در رشته کبدی شدند.
 
این مقام مسئول تأکید کرد: اولین هدف ما در اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان ایجاد شور و نشاط اجتماعی با اجرای برنامه‌های همگانی و دومین اقدام ساماندهی هیئت‌های ورزشی برای ساماندهی وضعیت این استان است.


 
۳۷ هزار نفر  در همایش‌ها و جشنواره‌های همگانی شرکت کردند


 
شیبک از کسب رتبه اول سیستان و بلوچستان در توسعه ورزش همگانی در تیپ سه در سطح کشور خبر داد و گفت: در توسعه ورزش همگانی در شش‌ماهه ابتدای امسال ۵۳ پایگاه ورزش صبحگاهی و عصرگاهی ایجاد شده است.
 
وی گفت: در راستای تشویق و ترغیب مردم به ورزش‌های همگانی ۷۵ مکان به‌صورت رایگان در سطح استان برای استفاده عموم مردم فعال است و همچنین در این راستا ۲۹ جاده سلامتی و تندرستی در استان ایجاد شده است.
 
شیبک افزود: در بحث همایش‌های پیاده‌روی خانوادگی ۳۴ مورد، پیاده‌روی عمومی ۴۸ مورد، کوه‌پیمایی و طبیعت‌گردی ۸۲ مورد و همایش‌های دوچرخه‌سواری ۸۴ مورد از ابتدای سال تاکنون در سطح استان برای عموم مردم برگزار شده است.
 
وی ادامه داد: همچنین در این مدت ۴۳ مورد جام محلات در رشته فوتبال در سطح شهرستان‌های استان برای جوانان و نوجوانان علاقه‌مند به این رشته برگزار شده است.
 
مدیرکل ورزش و جوانان استان خاطرنشان کرد: در تمامی جشنواره‌ها و همایش‌های عمومی و همگانی در استان ۳۷ هزار نفر از عمومی مشارکت داشته‌اند.


 
۱۱۲ جشنواره بازی‌های بومی و محلی در استان برگزار شد


وی همچنین در بخش بازهای بومی و محلی و ورزش عشایری و روستایی از برگزاری ۱۱۲ جشنواره از ابتدای سال تا کنون در سطح استان خبر داد و افزود: همچنین ۱۷۶ همایش و مسابقه نیز در این راستان برگزار شده است.
 
شیبک گفت: در مجموع بخش بازی‌های بومی و محلی و ورزش روستایی و عشایری ۲۸۹ برنامه در سطح استان برگزار شد.
 
این مقام مسئول همچنین افزود: در هفته تربیت‌بدنی ۵۰۰ برنامه فرهنگی و ورزشی برای ایجاد شور و نشاط در بین عموم مردم در سطح استان در نظر گرفته شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار