حجتالله شهبازی با اشاره به اینکه بیشترین خسارت سرمازدگی در باغات انگور و گردو بوده است، گفت: امسال پیشبینی میشود۸۵۵ هزار تن محصول باغی از ۸۰ هزار هکتار سطح باغات این استان برداشت شود، اما به علت خسارت سرمازدگی بهاره ۲۷۹ هزار تن از محصولات باغی را از دست دادیم.
او با بیان اینکه انگور با ۲۵۲ هزار تن بیشترین تولید محصولات باغی استان را به خود اختصاص داده است، گفت: ۲۰۵ هزار تن از انگور استان همدان دچار خسارت شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به خسارت ۱۷ هزار تنی باغات سیب استان همدان، گفت: تاکنون ۱۵۴ هزار تن سیب درختی در استان تولید شده و ۱۷ هزار تن از این محصول خسارت دیده است.
شهبازی با بیان اینکه بیش از ۶۵ هزار تن هلو و شلیل در استان همدان تولید شده است، گفت: پیشبینی میشود ۵۳ هزار تن گردو از باغات استان برداشت شود این در حالیست که ۲۵ هزار تن از گردوی استان دچار سرمازدگی شده است.
او از افزایش ۱۰ هکتاری به سطح گلخانههای استان خبر داد و گفت: تا پایان سال ۱۴۰۱ سطح گلخانههای استان همدان ۲۴۷ هکتار بوده که در شش ماهه نخست امسال نیز ۱۰ هکتار به سطح گلخانهها اضافه شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه بیش از ۲۴ درصد گلخانههای استان در شهرستان همدان قرار دارد، گفت: شهرستان کبودراهنگ با ۳۶ هکتار و رزن با ۳۱ هکتار بیشترین سطح گلخانههای استان همدان را دارا هستند.
شهبازی با اشاره به آغاز برداشت زعفران از مزارع استان، گفت: سطح زیرکشت زعفران در استان همدان ۲۹۲ هکتار بوده که پیشبینی میشود امسال نیز ۲۰ هکتار به این سطح اضافه شده باشد.
او گفت: پارسال هزار و ۳۰۵ کیلوگرم زعفران در استان تولید شد و امسال نیز پیشبینی میشود هزار و ۴۰۰ کیلوگرم از این محصول برداشت شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان از تولید ۴ هزار و ۷۲۸ تن قارچ خوراکی در شش ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: در استان همدان ۱۲ واحد صنعتی تولید قارچ خوراکی با ظرفیت اسمی چهار هزار و هفتاد و هشت تن وجود دارد که چهار هزار و پنجاه و پنج تن محصول در این واحدها تولید شده است.
شهبازی گفت: همچنین ظرفیت واحدهای خانگی تولید قارچ خوراکی استان همدان ۸۱۰ بوده که ۶۷۲ تن قارچ خوراکی در این واحدها تولید شده است.
او گفت: سطح زیرکشت قارچ خوراکی استان همدان ۲۸۶ هزار مترمربع است به طوری که ۲۴۶ هزار مترمربع مربوط به واحدهای صنعتی و ۴۰ هزار مترمربع نیز به واحدهای مشاغل خانگی اختصاص دارد.