سرپرست مجتمع اردوگاهی متکدیان شهرداری قزوین گفت: در نیمه نخست امسال ۲۳۵ متکدی در شهر قزوین جمع‌آوری شده است.

اسدلله شاهمحمدی سرپرست مجتمع اردوگاهی متکدیان شهرداری قزوین گفت: طی ۶ ماه نخست سال جاری ۲۳۵ متکدی در شهر قزوین جمع‌آوری شده است که از این میزان، ۲۷ نفر به کمپ ماده ۱۶ و ۲۴ نفر هم به خانواده تحویل داده شدند.

شاهمحمدی اظهار کرد: متکدّیان افرادی هستند که از روش‌های مختلف نسبت به تکدّی‌گری در سطح شهر اقدام می‌کنند.

وی افزود: دود کردن اسپند، پاک کردن شیشه، نمایش قسمت‌های آسیب دیده بدن، استفاده از اطفال، نشان دادن نسخه‌های پزشکی در چهارراه‌ها و معابر اصلی و مواجهه با عابران پیاده به منظور برانگیختن احساسات مردم از شیوه‌های تکدّی‌گری متکدّیان است.

سرپرست مجتمع اردوگاهی متکدیان شهرداری قزوین بیان کرد: دلیل افزایش تکدّی‌گری و پیدایش آن در سطح شهر قزوین براساس نیاز روزانه فرد نبوده بلکه برحسب عادت، سوء‌استفاده از احساسات مردم، برانگیختن حس ترحّم، عواطف شهروندان و طمع افراد از تکدّی‌گری است که این امر چهره ناخوشایندی را برای سیمای شهر رقم می‌زند.

آمار تکدّی‌گری در قزوین کاهشی است

شاهمحمدی عنوان کرد: تلاش ما و تمام مسئولان در راستای کاهش تکدّی‌گری است، زیرا معتقدیم نیازمند واقعی برای حفظ آبرو و عزت نفس خود، به هیچ وجه چنین اقدامی نکرده و سعی می‌کند از راه‌های دیگری مانند کار و تلاش و تحت پوشش قرار گرفتن نهاد‌های حمایتی مشکلات اقتصادیش را حل کند.

وی بیان کرد: باتوجه به تلاش صورت گرفته توسط مرکز مدیریت توسعه خدمات اجتماعی شهرداری قزوین، در حال حاضر شهر قزوین در تکدّی‌گری نسبت به سایر شهر‌ها وضعیت مناسبی داشته و آمار آن رو به کاهش است.

این مسئول با اذعان به اینکه متکدّیان مستقر در چهارراه‌ها یا خیابان‌های اصلی به چند دسته تقسیم می‌شوند، افزود: تعدادی از آن‌ها شامل کودکان کار و بیشتر هم اتباع بوده که دست فروشی می‌کنند.

جمع‌آوری متکدّیان شهر نیازمند تعامل سایر دستگاه‌ها است

شاهمحمدی یادآور شد: گروهی دیگر، معتادان متجاهر و متکدّیانی هستند که اسپند دود می‌کنند؛ نوازندگان غیرمجاز موسیقی در سر چهارراه‌ها، معلولان و افراد دارای مشکلات جسمانی هم از متکدّیان محسوب می‌شوند.

وی گفت: مشکل تکدّی‌گری و جمع‌آوری متکدّیان تنها وظیفه شهرداری نیست بلکه سایر دستگاه‌ها مانند بهزیستی، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره‌تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید پای کار باشند تا بتوانیم با فرهنگ‌سازی این موضوع که «کمک کردن به متکدّی تنها راه حل نبوده و نیازمند واقعی متکدّی نیست»، گام مثبتی در کاهش تکدّی‌گری برداریم.

سرپرست مجتمع اردوگاهی متکدّیان شهرداری قزوین ادامه داد: نیرو‌های این مجتمع و مدیریت خدمات اجتماعی شهرداری قزوین در سه شیفت هشت ساعته در حال گشت‌زنی در سطح شهر هستند.

سامانه ۱۳۷ پل ارتباطی شهروندان برای اعلام گزارش تکدّی‌گری در سطح شهر

شاهمحمدی اذعان کرد: همشهریان در صورت مشاهده متکدّی یا کارتن‌خواب در سطح شهر می‌توانند با شماره‌گیری ۱۳۷ یا شماره ۳۳۳۵۴۰۲۰ مرکز ساماندهی و مدیریت خدمات اجتماعی شهرداری گزارش‌های لازم را ارائه دهند.

وی ابراز کرد: سامانه‌ای توسط وزارت کشور تعریف شده و بر این اساس اطلاعات متکدّی اعم از اطلاعات شخصی، اسکن انگشت‌ها و قرینه چشم‌ها جمع‌آوری و در آن ثبت می‌شود.

این مسئول یادآور شد: با ثبت اطلاعات متکدّی در سامانه یاد شده، در صورت حضور فرد در نقطه‌ای دیگر از شهر و استان‌های کشور به راحتی به عنوان متکدّی حرفه‌ای شناخته می‌شود.

غربالگری متکدّیان بعد از جمع‌آوری در مجتمع اردوگاهی شهرداری

شاهمحمدی ادامه داد: بعد از جمع‌آوری و انتقال متکدّیان به مرکز توسعه خدمات اجتماعی شهرداری، یک وعده غذای گرم به آن‌ها ارائه و توسط رئیس مجموعه تعیین تکلیف می‌شوند.

وی اضافه کرد: اگر فرد دارای اعتیاد باشد برای ترک و بهبود به کمپ ماده ۱۶ بهزیستی ارجاع داده شده و در صورت کودکِ کار بودن نیز به صورت مستقیم به این اداره‌کل منتقل می‌شود.

سرپرست مجتمع اردوگاهی متکدّیان شهرداری قزوین گفت: اگر فرد اعتیاد نداشته و برای نخستین بار نسبت به تکدّی‌گری اقدام می‌کند، تعهّد کتبی از وی أخذ شده و در صورت تکرار این امر، باتوجه به قانون به دادگاه قضائی ارجاع داده می‌شود.

شاهمحمدی ابراز کرد: در صورتی که متکدّیانِ کودکانِ کار، اتباع خارجی باشند با هماهنگی بهزیستی و اداره‌کل امور اتباع خارجی تعیین تکلیف می‌شوند.

وی تصریح کرد: در صورتی که متکدّی دارای مشکل اقتصادی باشد برای تحت پوشش قرارگرفتن، وی را به کمیته امداد و اگر معلول باشد به بهزیستی معرفی می‌کنیم.

این مسئول ادامه داد: همچنین اگر متکدّی شناسایی شده تمایل به فراگیری مهارتی باشد، برای فراگیری آموزش‌های لازم به اداره‌کل فنی و حرفه‌ای و اداره‌کار ارجاع داده می‌شود.

 

شاهمحمدی گفت: گاهاً متکدّیانی در سطح شهر مشاهده می‌شود که دارای مشکلات روحی و روانی و اخلاقی بوده که رسیدگی به آن‌ها در حیطه اختیارات بهزیستی است، زیرا مرکز توسعه خدمات اجتماعی شهرداری به تنهایی نمی‌تواند به این موضوع نظارت داشته باشد.

کمک به متکدّی توسط شهروندان به معنی افزایش فرهنگ تکدّی‌گری است

این مسئول بیان کرد: این آمار نسبت به سال گذشته متغیر بوده، اما در مجموع کاهشی است و تلاش داریم تکدّی‌گری در سطح شهر کاهش یابدکه تحقق آن نیازمند همکاری و مشارکت هم استانی‌ها است.

شاهمحمدی یادآور شد: بیشتر متکدّیانی که در سطح شهر جمع‌آوری شدند غیربومی قزوین و از سایر استان‌ها مانند مشهد، لرستان و شهر‌های اطراف هستند و این امر به فرهنگ عامه مردم مربوط است.

وی خاطرنشان کرد: کمک به متکدّی توسط شهروند در سطح شهر به معنی افزایش فرهنگ تکدّی‌گری است؛ اگر مردم قصد حمایت از نیازمندان دارند می‌توانند از راه‌های صحیح‌تر مانند مراجعه به دوستان و آشنایان، بهزیستی و اداره کمیته امداد نیازمندان را شناسایی و اقدام کنند.

 سرپرست مجتمع اردوگاهی متکدّیان شهرداری قزوین گفت: کمک به مسافران، در راه‌ماندگان و افرادی که دارایی خود را از دست دادند از خدمات دیگر این مرکز است.

 شاهمحمدی افزود: خانواده‌های متکدّیان اتباع خارجی نیز شناسایی شده و از بزرگان آن‌ها درخواست کردیم از تکدّی‌گری امتناع کنند که در غیر این صورت با هماهنگی اداره اتباع آن‌ها را از هرگونه خدمات محروم می‌کنیم.

 گرمخانه بانوان در قزوین به زودی راه‌اندازی می‌شود

وی اظهار کرد: در حال حاضر گرمخانه آقایان در شهر قزوین فعال بوده و به منظور ارائه خدمات به خواهران در سطح شهر، گرمخانه آن‌ها در خیابان شهید انصاری قزوین به زودی راه‌اندازی می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.