برداشت آلواز اواسط مهر در شهرستان آغاز شده و تا اوایل آبان هر سال ادامه دارد، بنا به گفته باغداران آلوی این شهرستان بخشی از محصول در روستا به صورت سنتی و دستی به لواشک، رب آلو، ترشی، مربای آلو، آلو بخارا و آلوی تیزابی تبدیل و فرآوری و به بازار عرضه میشود که البته در این رابطه زنان هر یک از بهرهبرداران و باغداران آلو بیشتر از این حد توانایی فرآوری محصولات باغ خود را نداشته و به ناچار بخش اعظم محصول باغ خود را باید خامفروشی کنند و در همین رابطه راهاندازی کارگاه فرآوری مکانیزه و صنعتی به طور قطع برای بهرهبرداران آلوی شهرستان ضرورت دارد چرا که این امر از نقش مؤثری در جلوگیری از خامفروشی و ارزشافزوده دوچندان محصولات باغداران این شهرستان برخوردار خواهد بود.
فرماندار شهرستان بهار گفت: سرمایهگذارانی که قصد سرمایهگذاری در این شهرستان برای ایجاد و احداث صنایع تبدیلی را داشته باشند، حمایت خواهیم کرد.
مجتبی فیضاللهی افزود: بهار یکی از شهرستانهای استانهمدان در تولید محصولات کشاورزی به ویژه تولید سیبزمینی و محصولات باغی بوده که توسعه و گسترش هر چه بیشتر صنایع تبدیلی مرتبط با کشاورزی در این شهرستان از نقش مؤثری در جلوگیری از خامفروشی و ارزشافزوده بیشتر برای کشاورزان منطقه برخوردار خواهد بود.
او تصریح کرد: سرمایهگذارانی که در ارتباط با محصولات کشاورزی شهرستان قصد سرمایهگذاری و متقاضی ساخت صنایع تبدیلی در منطقه باشند را از محل تسهیلات تبصره ۱۶ کمک کرده و در صورت نیاز تسهیلات لازم را در اختیار آنها میگذاریم. هر سرمایهگذاری که در این ارتباط درخواست داده و طرح توجیهی خود را ارائه دهد، استقبال کرده و حمایت لازم را از وی خواهیم داشت.
فرماندار شهرستان بهار با بیان اینکه با توجه به پتانسیل و ظرفیتهای موجود، توسعه صنایع تبدیلی شهرستان جزو برنامههای اولویتدار به شمار میرود، تاکید کرد: برنامه و جلساتی نیز برای صنایع تبدیلی شهرستان داشتهایم و در این زمینه از صاحبان صنایع تبدیلی سطح شهرستان درخواست کردیم، اگر تمایل به اجرای طرح توسعه داشته و یا برنامهای در این ارتباط دارند، در صورت نیاز آنها را کمک و حمایت کنیم.
فیضاللهی افزود: باغداران آلو معمولاً بخشی از محصول تولید شده خود را به روش سنتی فرآوری میکنند که وجود صنایع تبدیلی لازم در این امر از نقش ارزندهای در کمک به این باغداران در فرآوری مکانیزه این محصول و ارزشافزوده بالاتر برخوردار خواهد بود.
فیضاللهی با بیان اینکه روستای حیدره قاضیخان قطب تولید آلو و دارای بیشترین سطح باغهای آلو و گردوی باکیفیت است، گفت: غذای محلی آش آلو این روستا در شُرف ثبت ملی شدن در فهرست آثار ناملموس کشور است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان بهار افزود: با توجه به حجم بالای تولیدات محصولات باغی شهرستان، کمبود واحدهای صنایع فرآوری و تبدیلی محصولات باغی یکی از مشکلات شهرستان در این حوزه به شمار میرود که امیدواریم با هماهنگی سازمان جهادکشاورزی و افراد سرمایهگذار بتوانیم چند واحد صنایع فرآوری و تبدیلی در زمینه محصولات باغی برای شهرستان ایجاد کنیم.
عبدالحسین اکبری از برداشت سالانه ۵۷۰۰ تن آلو از سطح باغهای این شهرستان خبر داد و گفت: شهرستان بهار با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی دارای ۵۷۰۰ هکتار سطح باغهای مختلف از جمله آلو، گردو، بادام، انگور و سایر محصولات دیگر باغی بوده که از این میزان، سطحی افزون بر ۶۲۱ هکتار آن به باغهای آلو اختصاص دارد.
او گفت: هم اکنون از سطح ۶۲۱ هکتاری باغهای آلوی شهرستان، ۵۴۶ هکتار آن بارور و قابل برداشت آلو محسوب میشود که از هر هکتار از این باغهای بارور به طور میانگین ۱۰.۵ تن محصول قابل برداشت است.