نایبرئیس کمیسیون برنامهوبودجه، املاک و امور حقوقی شورای اسلامی شهر شیراز در نخستین جلسه تخصصی باغات این کلانشهر اظهار کرد: باغات قصر دشت یکی از میراثهای شهر شیراز و میراث انحصاری است که نمونه آن در کمتر شهر و کشوری وجود دارد.
ابراهیم کمالی با تصریح بر این موهبت الهی و ظرفیت این کلانشهر تصریح کرد: شهرداری تمام تلاش خود را برای ایجاد زیرساختهای مناسب جهت حفظ این باغات باارزش کرده است و خط قرمز شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز تخریب این باغات است.
سرپرست اداره حوزه استحفاظی باغات قصردشت شهرداری شیراز نیز بیان کرد: شهرداری همواره جهت حفظ این میراث باارزش، هزینههای هنگفتی متحمل شده است و برای حفظ درختان تمام تلاش خود را میکند.
عبدالرسول امیری گفت: شهرداری شیراز امسال بیشترین هزینه را برای حفظ باغات در زمینه تأمین سم و کود کرده است.
او اضافه کرد: باغات گروه یک بههیچعنوان قابلتغییر کاربری نیستند، حتی اگر بهصورت زمین باشند و در این راستا نیاز به کمک و مشارکت مردمی همهجانبه اقشار مختلف مردم خصوصاً نهادهای ذیربط، دانشمندان، اساتید و دلسوزان شهر شیراز بهمنظور حفظ این باغات میراثی ارزشمند هستیم.
سرپرست اداره حوزه استحفاظی باغات قصر دشت شهرداری شیراز بیان کرد: حفظ و نگهداری مجموعه باغات قصر دشت کار بزرگی است که شهرداری بهتنهایی و بدون همکاری همه دستگاهها قادر به انجام این مهم نبود.
امیری عنوان کرد: شهرداری شیراز در جهت حفظ درختان و جلوگیری از افزایش صدمات ناشی از حمله آفات و ایجاد خسارت برای باغداران نسبت به هزینه کرد بیش از ۶ میلیارد تومان تهیه و نصب اقلام مبارزه و همچنین بهکارگیری کلینیکهای تخصصی در قالب مشاوره رایگان به باغداران در سال جاری اقدام کرده که باعث کنترل بهتر آفات و افزایش مبارزه اقتصادی باغات شده است و همین امر باعث ایجاد انگیزه مضاعف در بین باغداران شده است.
او گفت: یکی دیگر از اقدامات مؤثر در راستای حفظ و نگهداری باغات قصر دشت، آموزش باغداران بهمنظور افزایش سطح آگاهی عمومی و تخصصی آنها بوده که توسط این اداره در سال جاری محقق شده است.
احمد کلاهی کارشناس شهرسازی و مدرس دانشگاه نیز با بیان اینکه باغات شهر شیراز یک اکوسیستم و زیستبوم پایدار است، گفت: زندگی مردم شهر شیراز با این زیستبوم باارزش عجین شده که باید با نگاهی جامع دیده شود، پس با توجه به طرحی که در سال ۷۹ برای باغات دیدهشده است، نمیتوان به مقصود نهایی رسید و نیاز به بازنگری و بهروزرسانی دارد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز بیان کرد: باغات قصر دشت ازلحاظ معنوی تأثیر بسیار باارزشی دارد و با توجه به تغییر اقلیم و کمبود بارشها باید نسبت به تغییر نظام آبیاری و کاشت گونههای مقاوم و سوق دادن به روشهای نوین کشاورزی در جهت حفظ باغات بکوشیم؛ چراکه با نظام سنتی نمیتوان باغات را حفظ و نگهداری کرد.
علی کریمزاده تصریح کرد: باید چشمانداز روشنی برای باغداران در راستای حفظ باغات ایجاد کرد و طرح اجرایی ذیل طرح جامع باغات، جهت حفاظت و حراست از آنها صورت پذیرد.