مدیرکل نوسازی و تحول و مدیرکل توسعه و تجهیز گمرک ایران به همراه مشاورین عالی رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران از گمرک مرزی ماهیرود بازدید کردند.
کوهگرد در جریان این بازدید به برخی از مشکلات معیشتی همکاران و همچنین کمبود نیرو اشاره و بیان کرد: با توجه به چارت سازمانی تعدادی از پستهای این گمرک بلاتصدی و تعدادی نیز تعیین محل خدمت در سایر گمرکات هستند.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر در امور مالی و پشتیبانی و همچنین بخش آی تی با کمبود نیرو مواجه هستیم، افزود: امید است گمرک ایران نسبت به رفع این مشکلات تدابیری اتخاذ کند. نیروهای فنی و پشتیبانی لازم و ملزوم یکدیگرند و کمبود هر کدام باعث ایجاد خلل در انجام مأموریتهای سازمانی میشود.
مدیرکل منابع انسانی و رفاه گمرک ایران نیز ضمن تقدیر و تشکر از کارکنان گمرک مرزی ماهیرود در ارائه خدمات بیان کرد: مسئولان گمرک ایران تمام تلاش خود را در جهت تامین رفاه و معیشت و افزایش پرداختها به کارکنان به کار میگیرند که امیدواریم در ارائه خدمات و امکانات رفاهی به کارکنان خدوم گمرک و وضعیت پرداختیها نسبت به گذشته بهتر و چشمگیر شود.
در ادامه جلسه دستیار مردمی استاندار در امر مردمیسازی دولت با بیان اهمیت استفاده از نظرات مردم در تمام سطوح از تصمیمگیری تا اجرا از حضور دوستان در جمع گروههای مردمی فعال تشکر کر و با یادآوری فرمایش ریاست جمهور که برای هر کاری باید یک پیوست مردمی در نظر گرفته شود از گمرک خواست در برنامهریزیها و اجرا به این موضوع مهم توجه شود.
زراعتکار با بیان اینکه بسیاری از تصمیمات مهم در زمینه مرزهای کشور در کارگروهها و شوراهای کشوری بدون توجه ویژگیهای خاص هر مرز به صورت متمرکز انجام میپذیرد، افزود: مواردی مثل کارگروه ماده ۱۲ شورای ساماندهی مرز میتواند از تهران به استان تفویض اختیار شود تا مصوبات متناسب با ظرفیتهای هر مرز بومی سازی شود.
فرماندار شهرستان سربیشه نیز در جمع بندی جلسه، ضمن تشکر از حضور میدانی مسئولان کشوری با بیان اینکه مردمی بودن شعار محوری دولت است و قطعا مسئولین در تصمیم گیریها این موضوع مهم را مورد توجه قرار میدهند هدف اصلی از حضور و دیدار را بررسی ارتقای سطح سازمانی گمرک ماهیرود عنوان کرد و افزود: انتظار است در ارتقای سازمانی و ساختار نیروی انسانی که قطعا نفع مردمی دارد جذب به کارگیری نیروی بومی مورد توجه مسئولین امر قرار گیرد.
لکزایی گفت: در ارتقای زیرساختی و عمرانی گمرک نیز واگذاری امور ممکن به نهادهای مردمی و مردم منطقه در دستور کار قرار بگیرد و انتظار است خدمات عمومی موجود در گمرک نیز به نهادهای عمومی منطقه مثل شهرداریها و تعاونی مرزنشینان در راستای انتفاع عموم مرزنشینان قرار بگیرد.
او در ادامه به بحث خرده فروشی و کالای همراه مسافر افغان اشاره و ادامه داد: با راه اندازی خرده فروشی، کالاهای همراه مسافر از قبیل پارچه و ... مدیریت خواهد شد تا در بازار منطقه مرزی و مورد انتفاع مرزنشینان واقع گردد و با توجه به تخصصی بودن گمرک ماهیرود علاوه بر تسهیل واردات ماشین آلات معدنی سنگین معدنی خواستار مجوز واردات قطعات استوک ماشین آلات سبک و سنگین از مرز ماهیرود شد.
فرماندار سربیشه خواستار حضور تیم اقتصادی گمرک ایران (دفاتر صادرات و واردات) در منطقه شدند و آموزش تخصصی نیروهای بومی را گام مهم در ارتقای بهرهمندی مردم از ظرفیتهای مهم مرز دانست.
در این جلسه سه ساعته نماینده اتحادیه و تعاونیهای مرزنشینان، رئیس شورای شهرستان، شهردار درح، نماینده معدنکاران و نماینده قرارگاههای جهادی نظرات خود را پیرامون انتفاع عمومی مردم و نهادهای مردمی از ظرفیتهای موجود در مرز را بیان کردند.
راهاندازی و تسهیل فرایند تجارت خرد در مرز ماهیرود و ارائه راهکار جهت انتفاع عموم مردم از عواید مرز، تسهیل روند واردات ماشینآلات سنگین معدنی، و اعطای مجوز واردات قطعات استوک ماشینآلات سبک و سنگین از مرز ماهیرود، واگذاری و برونسپاری خدمات عمومی گمرک و مرز به شهرداری و تعاونی مرزنشینان از عمده درخواستهای مطرح شده توسط گروهای مردمی حاضر در جلسه بود.
در ادامه مدیران کل حوزه ستادی گمرک ایران و مشاورین رئیس کل گمرک نیز با بیان نظرات خود شاخص انتخاب مسئولان حاضر در مدیریت کشوری گمرک ایران را جوانگرایی، فعال بودن و عدم پشت میزنشینی عنوان کردند و در زمینه اولویت تامین بودجه و ارتقای ساختار گمرک و توجه به نظرات مسئولین و مردم منطقه قول مساعد دادند.