از ابتدای امسال ۲۵ هزار اصله درخت گردو در چهارمحال و بختیاری سرشاخه‌کاری شده است.

سیروس بیک‌بکان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال ۲۵ هزار اصله درخت گردو در این استان سرشاخه‌کاری شد.

وی درخصوص آخرین وضعیت سرشاخه‌کاری درختان گردو در باغ‌های چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: سرشاخه‌کاری و تعویض سرشاخه‌های درختان گردو بهترین روش برای اصلاح کیفیت و عملکرد آن‌ها به‌شمار می‌رود.

بیک‌بکان، کاشت درختان با منشا بذری و پیوند نزدن آن‌ها را از اصلی‌ترین عوامل کاهش محصول گردو دانست و افزود: برای سرشاخه‌کاری برخی از شاخه‌های درختان گردو بریده و سرشاخه‌های جدید به درخت پیوند زده می‌شود و با گذشت زمان و رشد درخت، سرشاخه‌ها رشد می‌کنند و قسمت پیوند زده با بقیه قسمت‌ها تفاوت دارد.


بیشتر بخوانید


وی با اشاره به پیوند شاخه‌های اصلاح ژنتیکی شده به درختان گردو در روش سرشاخه‌کاری اضافه کرد: این روش مخصوص درختانی است که از طریق بذر تولید شده‌اند و محصول کمی تولید می‌کنند.

بیک‌بکان، سرشاخه‌کاری را باعث جایگزینی شاخه‌های جدید به‌جای شاخه‌های سرمازده دانست و ادامه داد: سرشاخه‌کاری مشکل سرمازدگی درختان گردو را رفع می‌کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: پیوند سرشاخه‌های جدید با هدف اصلاح درختان گردو و مقاوم در برابر سرمازدگی انجام می‌شود و با اجرای این طرح میزان تولیدات به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد که از نظر اقتصادی سودآوری زیادی دارد.

وی گفت: سرشاخه‌کاری گردو‌های نامرغوب و پیوند با ارقام ژنوتیپ‌های برتر و شناسایی شده در شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری اجرایی شده است.

بیک‌بکان، سطح باغ‌های گردو چهارمحال و بختیاری را بیش از هفت هزار هکتار اعلام و تاکید کرد: بیشتر این باغ‌ها به‌صورت بذری است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.