سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یک میلیون و ۸۷۴ هزار و ۵۴۰ قوطی شیر خشک از ابتدای سال جاری تا کنون در داروخانه‌های مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی توزیع شده است.

دکتر علی روحبخش گفت: از این تعداد، یک میلیون و ۵۸۰ هزار و ۲۳۰ قوطی شیر خشک در ۶ ماهه نخست امسال و ۲۹۴ هزار و ۳۱۰ قوطی شیر خشک در مهرماه امسال بین داروخانه های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد توزیع شده است.

وی ادامه داد: همچنین از این تعداد یک میلیون و ۶۹ هزار و ۶۳۶ قوطی شیر خشک در داروخانه‌های مشهد توزیع شده است افزود: طی ۶ ماه نخست امسال تعداد ۸۵۲ هزار و ۱۱۵ قوطی شیر خشک و در مهرماه نیز ۲۱۷ هزار و ۵۲۱ قوطی شیر خشک در داروخانه‌های مشهد توزیع شده است.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این میزان شیر خشک توزیع شده مربوط به جمعیت بومی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و اتباع خارجی ساکن در این مناطق است.

روحبخش در خصوص سهمیه شیر خشک نوزادان زایران و مجاورانی که از سایر استان ها به خراسان رضوی و مشهد سفر می کنند گفت: مکاتبات و پیگیری‌های لازم برای اختصاص یافتن میزان شیر خشک بیشتری به مشهد که شهری زائرپذیر است انجام شده است.

وی با بیان این که تا کنون شیرخشک معمولی (رگولار) خارجی توزیع نشده است ادامه داد: مرکز بهداشت شیر خشک یارانه‌ای را توزیع می کند که هزینه کمتری نسبت به شیر خشک غیریارانه‌ای دارد.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص سهمیه شیر خشک در داروخانه‌های دولتی و خصوصی گفت:برای داروخانه ها محدودیتی در دریافت شیر خشک وجود ندارد و هر میزان شیر خشکی که به شرکت پخش استانی ارسال شود همان میزان بین تمامی داروخانه‌های دولتی و خصوصی توزیع می‌شود.

روحبخش با بیان این که در راستای توزیع عادلانه شیرخشک طرح ثبت اطلاعات فروش شیرخشک با درج کدملی و تاریخ تولد کودکان زیر ۲ سال توسط داروخانه‌ها از تاریخ بیستم مهرماه امسال آغاز شده است افزود: داروخانه‌ها بایستی به ازای هر شیرخشک تحویلی، کدملی کودک زیر ۲ سال را در سامانه "تیتک" ثبت کنند.

وی در خصوص این که ماهانه چند قوطی شیر خشک به هر نوزاد تعلق می‌گیرد ادامه داد: تعداد قوطی شیر خشک برآورد شده بر اساس نیاز کودکان در سنین مختلف متفاوت است، اما برآورد بین چهار تا ۹ قوطی شیر خشک است و در حال حاضر محدودیتی ندارد.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص این که هم اینک به طور میانگین چند نوزاد در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شیر خشک مصرف می کنند گفت: عدد واقعی نوزادانی که شیر خشک مصرف می‌کنند قابل ذکر نیست ولی برآوردها نشان می‌دهد بین ۲۵ تا ۳۵ درصد کودکان کمتر از ۲ سال شیرخشک مصنوعی غیریارانه‌ای استفاده می‌کنند که در سنین مختلف نیز متفاوت است.

روحبخش افزود: میزان مصرف شیرخشک در خانواده‌هایی که به صورت خودبه خودی و بدون تجویز پزشک مصرف شیر خشک دارند به صورت واقعی مشخص نیست و برآوردها نشان می‌دهد که بین ۲۵ تا ۳۵ درصد باشند.

وی در خصوص کمبود شیر خشک اظهار کرد:بر اساس شیر خشک مصرفی طی ۶ ماه دوم سال۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و ۶ ماهه نخست امسال، به طور میانگین ۲۵۰ هزار قوطی شیر خشک در هرماه مصرف می‌شود علاوه بر آن در شرایط کنونی به علت تغییر نرخ ارز و قیمت کم شیرخشک اطفال، از آن به عنوان مکمل ورزشی و غذایی و مکمل شیر مادر نیز استفاده می‌کنند.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که درکنار این مصارف، اخبار کمبود این محصول باعث خرید هیجانی و در بعضی موارد نیز خرید نابجا توسط برخی افراد می‌شود و البته افراد سودجو نیز همیشه در کمین شیرخشک برای قاچاق آن به دیگر کشورهای همسایه نیز هستند که می تواند بر این کمبود دامن بزند.

برچسب ها: شیرخشک ، داروخانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.