هیچ کمبود دارویی در قم نداریم

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در هر داروخانه‌ای کمبود دارو گزارش شود، موجودی شرکت‌های پخش و سایر داروخانه‌ها رصد می‌شوند و داروی مورد نیاز تامین شده و اجازه نمی‌دهیم مردم دچار مشکل شوند.

هدی ابوالحسنی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم، امروز با حضور در برنامه بی‌تعارف صدا و سیمای قم به سؤالات همشهریان در مورد کمبود‌های دارویی، واکسن، توزیع شیرخشک و... پاسخ داد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به وضعیت دارویی گفت: برخی از کمبود‌های دارویی به صورت جهانی است (مانند IVIG) و در تمام دنیا با مشکل مواجه هستیم و سازمان غذا و دارو از طریق سازمان‌های جهانی در راستای رفع آن تلاش می‌کند. در برخی از مواقع نیز کمبود دارو کشوری است و مختص استان قم نبوده که در این خصوص نیز اقدامات لازم برای تامین دارو انجام میشود تا مشکلی برای بیماران به وجود نیاید.

ابوالحسنی در مورد دارو‌های خاص برای بیماران گفت: دارو‌های خاص در سطح استان در داروخانه‌های منتخب توزیع می‌شود و برخی وارداتی هستند که ممکن است قیمت بالایی داشته باشند، اما به طور کلی دارو‌های بیماران خاص مشمول بیمه هستند تا با هزینه کمتری در اختیار بیماران خاص قرار گیرند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: به ندرت پیش می‌آید کمبود دارو تنها مختص قم باشد، چرا که در هر داروخانه‌ای کمبود دارو گزارش شود، موجودی شرکت‌های پخش و سایر داروخانه‌ها رصد می‌شوند و داروی مورد نیاز تامین شده و اجازه نمی‌دهیم مردم دچار مشکل شوند.

ابوالحسنی گفت: اکثر بیماران خاص در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام شده و به آن‌ها اعلام می‌شود که برای دریافت داروی مورد نیاز خود به کدام داروخانه مراجعه کنند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: شماره ۱۹۰ نیز در اختیار همشهریان است تا در صورت مشاهده هر گونه مشکل و یا سؤال در مورد خدمات دارویی و تامین داروی مورد نیاز خود، از آن طریق به مشکل آن‌ها رسیدگی شود.

ابوالحسنی در پاسخ به سؤالی در مورد کمبود آنتی بیوتیک در داروخانه‌های استان گفت: ما در حال حاضر کمبود آنتی بیوتیک نداریم، اما به دلیل اینکه داروخانه‌ها مجاز به عرضه آنتی بیوتیک بدون نسخه پزشک به بیماران نمی‌باشند ممکن است اینطور به نظر برسد که کمبود آنتی بیوتیک وجود دارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در مورد سرم هم همین گونه است و در حال حاضر مشکل خاصی برای تامین سرم نداریم و در صورت بروز مشکل سریعا از طریق سازمان غذا و دارو اقدام خواهیم کرد. از طرف دیگر طراحی سامانه‌های اعلام کمبود دارویی سطح کشور از طرف سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، باعث شده است که دانشگاه‌های علوم پزشکی با ثبت کمبود‌های دارویی مقطعی، موارد را به اطلاع سازمان غذا و دارو رسانده و پیگیر رفع مشکل شوند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم در پاسخ به سؤالی که پرسیده شده بود چرا برخی از دارو‌ها از نظر قیمتی در دو داروخانه با هم تفاوت قیمت دارند گفت: در برخی از موارد، آن دارو از دو شرکت متفاوت و با دو نام تجاری مختلف است و ممکن است تفاوت قیمت داشته باشند، اما اگر دو دارو از یک شرکت بوده و تفاوت قیمت داشته باشند باید با ارائه مستندات به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم جهت ثبت شکایت مراجعه و پیگیری‌های لازم انجام می‌شود.

ابوالحسنی در مورد شیرخشک گفت: ما چند مدل شیرخشک داریم دست اول، شیرخشک‌های یارانه‌ای است که به افرادی که به خانه‌های بهداشت مراجعه کرده و مشخص می‌شود محروم از شیر مادر هستند، داده می‌شود.

او ادامه داد: دسته دوم، شیر خشک‌های رژیمی است که حتما باید با تجویز پزشک توزیع شود چرا که برای یک دوره خاص و بیماری خاص (اسهال، رفلاکس و...) تجویز می‌شود و باید والدین کودک، تصویر نسخه پزشک، کد ملی و تاریخ تولد وی را به داروخانه اعلام کرده و شیرخشک تجویز شده از سوی پزشک را تحویل بگیرند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم در مورد دسته سوم شیرخشک‌ها گفت: این دسته شامل شیرخشک‌های ساده (رگولار) هستند که از بدو تولد به کودکان سالم داده می‌شود و والدین برای دریافت این نوع شیرخشک‌ها باید تاریخ تولد و کدملی فرزند خود را ارائه کرده و شیرخشک را تحویل بگیرند و این کار به منظور جلوگیری از قاچاق شیر خشک در کشور انجام می‌شود.

ابوالحسنی بیان کرد: دسته چهارم، شیر خشک‌های رژیمی و غذا‌های ویژه یارانه‌ای هستند و برای کودکانی استفاده می‌شوند که بیماری متابولیک دارند، که باید برای دریافت این نوع شیرخشک کودک در سامانه حامی سازمان غذا و دارو ثبت نام کرده و ماهانه شیرخشک مورد نیاز یا از طریق مراجعه به بیمارستان کودکان حضرت معصومه و یا به درب منازل آن‌ها ارسال می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار