رئیس دانشکده زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مطالعات زبانهای خارجی پکن در بازدید از دانشگاه اصفهان گفت: دانشگاه مطالعات زبانهای خارجی پکن، مهد دیپلماسی دولت چین است.
خانم دکتر یو گویلی به اتفاق هیاتی همراه با هدف توسعه رشته زبان فارسی، چینی و ایرانشناسی و مبادله استاد و دانشجو در نشستی مشترک با رئیس دانشگاه و جمعی از اعضای هیات رئیسه و استادان گروه تاریخ و زبان و ادبیات فارسی بر گسترش تعاملات علمی بین دانشگاه اصفهان و دانشگاه مطالعات زبانهای خارجی پکن تاکید کرد.
او این دانشگاه را مرکزی برای پرورش افراد مستعد در رابطه با امور خارجی شامل زمینههای مختلف: علوم سیاسی، ترجمه، بازرگانی، روزنامه نگاری، حقوق و امور مالی دانست و افزود: در دانشگاه مطالعات خارجی پکن ۹۸ رشته زبان خارجی ازجمله رشتههایی مانند زبان و ادبیات فارسی، روزنامه نگاری، زبان چینی، علوم سیاسی، مدیریت و مهندسی ارائه میشود.
خانم دکتر یو گویلی افزود: تا کنون بیش از۹۰۰۰۰ دانشجوی مستعد مربوط به امور خارجی را تربیت کرده است و بیشتر دانش آموختگان این دانشگاه در وزارت امور خارجه چین اشتغال به کار دارند. در بین آنها بیش از ۵۰۰سفیر و هزار رایزان هستند. همچنین دانشگاه مطالعات زبانهای خارجی پکن به عنوان مهد دیپلماسی دولت چین به حساب میآید
دکتر شاهین مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه اصفهان هم در این نشست با تاکید بر گسترش همکاریهای دانشگاه اصفهان با دانشگاه مطالعات خارجی پکن، افزود: این دانشگاه، یکی از غنیترین دانشگاههای چین در حوزه توسعه زبان چینی است که با رتبه ۱۳ در دانشگاههای چین از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است.
عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه اصفهان هم دراین نشست مشترک علمی گفت: روابط فرهنگی و تجاری ما با مردم چین سابقه طولانیتر از جاده ابریشم دارد و هزاران سال است که از روابط فرهنگی و تجاری ایران با چین میگذرد.
دکتر کثیری افزود: دانشگاه اصفهان که یکی از قطبهای معروف ادبیات است قادر است در مطالعات ایران شناسی و ارتباط فرهنگی ایران و چین با دانشگاه پکن همکاری کند.
او ، دانشکده ادبیات دانشگاه اصفهان را یکی از معتبرترین دانشکدههای ایران برشمرد و برای اجرای فعالیتهای پژوهشی مشترک با دانشگاه چین اعلام آمادگی کرد.
هیات چینی شامل ۳ استاد و ۲۰ دانشجو از دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه مطالعات زبانهای خارجی پکن در این نشست مشترک حضور داشتند.