علیجعفر رضایی مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه امروز در جمع خبرنگاران با معرفی عشایر استان در قالب ۱۴ ایل و یک طایفه مستقل با جمعیتی حدود ۷۶ هزار نفر، گفت : این تعداد جمعیت در قالب ۱۳ هزار و ۸۰۰ خانوار در سطح استان پراکنده هستند.
وی با بیان اینکه عشایر استان یکمیلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام در اختیار دارند، ادامه داد: جامعه عشایری جامعهای مولد و تلاشگر هستند که با کمترین امکانات بیشترین بازدهی را دارند.
مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه با اشاره به تولیدات عشایر استان، گفت: عشایر استان سالانه، ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۵ هزار تن شیر و فرآوردههای آن، ۹۰۰ تن روغن حیوانی، یکهزار و ۷۰۰ تن الیاف دامی، ۳۰ درصد نیاز پروتئینی استان را تولید میکنند.
رضایی تصریح کرد: ۳۰ درصد صنایع دستی استان شامل ۲۱ هزار قطعه صنایع دستی؛ توسط جامع عشایری استان تولید میشود.
وی در توضیح خدمات ارائه شده به عشایر به توزیع آرد، آبرسانی سیار، توزیع گاز مایع و نهادهای دامی اشاره کرد و گفت: اولویت توزیع آرد با عشایر کوچرو است که ماهانه حدود ۶۴۰ تن آرد با سرانه هر نفر ۱۲ کیلو توزیع میشود.
رضایی سرانه هر خانوار عشایری در بحث گاز مایع را ۴ کپسول ۱۱ کیلویی عنوان کرد و گفت: نهاد دامی با توجه به حذف ارز ترجیحی به قیمت مصوب و مدتدار در اختیار عشایر قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: عشایر استان ۶ ماه از سال را در مناطق ییلاقی استان و ۶ ماه دیگر را در مناطق قشلاقی و گرمسیری استان کرمانشاه و استانهای خوزستان، ایلام و لرستان ساکن هستند.
رضایی خاطرنشان کرد: براساس تقویم کوچ با هماهنگی ادارهکل منابع طبیعی استان، تاریخ کوچ از ۱۵ مهر تا ۱۵ آبان ماه است که در این بازده زمانی باید از پسچر استفاده شود و از پانزدهم آبانماه به بعد وارد مراتع شوند و چنانچه قبل از این تاریخ وارد مراتع شوند جریمه خواهند شد، چون پوشش گیاهی به حد کافی نرسیده و سبب خسارت به مراتع میشوند .