مقامات اسپانیایی و نیروهای امدادی اعلام کردند که بیش از هزار مهاجر از آفریقا از جمله یک قایق مملو از جمعیت که در مجموع ۳۲۱ نفر را حمل کرد، تنها در روز شنبه وارد جزایر قناری اسپانیا شدند. به گفته نیروهای امدادی، همه این افراد از کشورهای جنوب صحرای آفریقا بودند.
به گزارش راشاتودی، صلیب سرخ جهانی اعلام کرد که قایق چوبی که وارد جزیره «ال هیرو» شد رکورد تعداد ورود با یک کشتی را ثبت کرد و از رکورد قبلی ۲۷۱ در ۳ اکتبر گذشت.
صلیب سرخ گزارش داد که در مجموع ۷۸۳ مسافر در ال هیرو، ۹۸ مسافر در تنریف و ۱۵۰ مسافر در گران کاناریا از قایق پیاده شدند که اکثریت مسافرانی که وارد شدند را مردان جوان تشکیل دادندهاند، اگرچه زنان و کودکان نیز در میان مسافران بودند.
پیاده شدن مهاجران از قایق در روز شنبه به آمار اخیر مهاجرت غیرقانونی افزوده است و بحران مهاجرت را در جزایر قناری آغاز کرده است. با افزایش تلاش برای عبور از کشورهای آفریقایی از جمله سنگال در سال جاری، ۷ جزیره از مجمع الجزایر اقیانوس اطلس به مقصد اصلی مهاجرانی که قصد ورود به اسپانیا را دارند تبدیل شدهاند.
«Walking Borders» یک سازمان حمایت از پناهندگان، در ماه جولای گزارش داد که ۹۵۱ مهاجر در تلاش برای رسیدن به اسپانیا در نیمه اول سال ۲۰۲۳ جان خود را از دست دادند.
بر اساس دادههای اخیر وزارت کشور اسپانیا، ۲۳ هزار و ۵۳۷ مهاجر بین ۱ ژانویه تا ۱۵ اکتبر وارد جزایر قناری شدهاند. تنها در دو هفته اول این ماه، ۸ هزار و ۵۶۱ نفر به این جزایر مهاجرت کردهاند که بیشترین تعداد مهاجران طی یک دو هفته از زمان موج مهاجرت قبلی در سال ۲۰۰۶ است.
«فرناندو گرانده-مارلاسکا» وزیر کشور اسپانیا، علت افزایش بیثباتی سیاسی را دلیل این افزایش میداند. کشورهای منطقه غرب آفریقا از جمله بورکینافاسو، چاد، گینه، گابن، مالی و نیجر همگی تحت حاکمیت نظامی هستند. سودان که در سال ۲۰۲۱ نیز شاهد کودتا بود، از اواسط آوریل گرفتار یک درگیری مسلحانه شد که بر اساس گزارش سازمان ملل، ۹ هزار نفر در آن کشته و بیش از ۵.۶ میلیون نفر آواره شدند.
هفته گذشته «خوزه لوئیس اسکریوا» وزیر مهاجرت اسپانیا اعلام کرد که این کشور ۵۰ میلیون یورو (۵۳ میلیون دلار) بودجه اضطراری برای کمک به دولتهای محلی در مقابله با «جریان مهاجرت فوقالعاده» در اختیار جزایر قناری قرار میدهد.
در حالی که کشورهای اتحادیه اروپا مانند ایتالیا و آلمان اقداماتی را برای تشدید امنیت مرزی انجام دادهاند، «فاستین آرچنج توادرا» رئیسجمهور آفریقای مرکزی، غرب را متهم کرده است که با بهرهبرداری از منابع طبیعی آفریقا و ایجاد مشکلات اقتصادی از طریق بردهداری و استعمار، بحران مهاجرت را آغاز کرده است.
توادرا ماه گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که جوانان آفریقایی ناامید هستند، آنها پس از فقیر شدن کشورهایشان توسط امپریالیسم غربی به قاره اروپا نقل مکان میکنند تا به دنبال فرصتهای بهتری باشند.
یک سخنگوی خدمات اضطراری که نامش فاش نشده است به خبرگزاری فرانسه گفت که همه افراد مهاجر از کشورهای جنوب صحرای آفریقا هستند.