محمد فرهاد اظهار کرد: طبق قانون وظیفه شرکتهای آبفا استانی، توزیع آب شرب بهداشتی و جمعآوری و تصفیه فاضلاب است از زمان تأسیس شرکتهای آب و فاضلاب تاکنون بویژه در دولت سیزدهم توانستهایم اقدامات شایستهای انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت آبفا کردستان خاطرنشان کرد: هرچند راه زیادی برای رسیدن به شرایط ایدهآل پیشرو داریم، اما تلاش ما نهایت خدماترسانی به مردم استان است.
وی گفت: یکهزار و ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار در طول ۲ سال دولت عملکرد دوساله آبفا کردستان در دولت سیزدهم اختصاص یافته آبفا در این دوساله بوده است.
فرهاد عنوان کرد: علاوه بر این ۸۵۰ میلیارد تومان برای خط انتقال آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج و ۶۳۰ میلیارد تومان به ارزش روزهزینه ارتقاء تصفیه خانه فاضلاب سنندج بوده و در مجموع در این دولت ۲ هزار ۷۳۰ میلیارد تومان در حوزه آب هزینه شده که جهش خوبی محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت آبفا کردستان در بخش دیگری از این گفتگو پیرامون کیفیت آب شرب در استان هم گفت: حفظ و ارتقای کیفیت آب خط قرمز شرکت آبفای کردستان است.
وی افزود: علاوه بر ۳۰ واحد آزمایشگاهی در سطح استان که به طور لحظهای کیفیت آب را رصد میکنند دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشتی نیز به طور مداوم کیفیت و سلامت آب را پایش و نظارت میکنند.
فرهاد در ادامه عنوان کرد: بیش از ۲۷ هزار میلیارد ریال پروژه در حوزه آبرسانی به شهرها و روستاهای کردستان طی دو سال اخیر با نگاه ویژه دولت سیزدهم هزینه شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت آبفا کردستان، احداث تصفیهخانه آب شرب شهر دیواندره با هدف بهرهمندی ۵۱ هزار نفر جمعیت این شهر و ۷۲ روستای مجتمع اوباتو با ظرفیت ۲۵۰ لیتر در ثانیه و با صرف اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اجرا شد.
وی در ادامه با اشاره به اجرای ۵۳۰ کیلومترعملیات اصلاح و توسعه شبکههای آب و فاضلاب عنوان کرد: اجرای طرح ارتقای تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندج با اعتبار بالغ بر ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال، احداث تصفیه خانه فاضلاب روستای قلیان سنندج و تصفیه فاضلاب و جلوگیری از ورود فاضلاب به سد ژاوه و آلودگیهای زیست محیطی با اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریال و با ظرفیت تصفیه ۶۰۰ مترمکعب در شبانه روز از دیگر اقدامات انجام شده در طول ۲ سال اخیر در سطح استان بوده است.
وی خاطرنشان کرد: تکمیل و بازسازی ایستگاه پمپاژ آب اضطراری پل شیخ سنندج با هدف بهرهمندی ۳۰۰ هزار نفر از آب شرب بهداشتی و پایدار در شرایط اضطراری از سد قشلاق با ظرفیت یکهزار و ۶۰۰ لیتر بر ثانیه و با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال، اجرای طرح جهاد آبرسانی به ۱۶۹ روستای استان با اعتبار ۵ هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال طی ۳۰ ماه با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی که در حال حاضر ۴۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد از دیگر پروژههای در حال اجرا در استان است.
مدیرعامل شرکت آبفا کردستان در ادامه از اختصاص مبلغ ۳۵۰ میلیارد تومان شامل ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی به دیواندره، ۵۰ میلیارد تومان برای حفر و تجهیز چند حلقه چاه در استان و ۲۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای استان خبر داد و این امر را موجب ارتقای شاخصهای استان کردستان در حوزه آب عنوان کرد.