محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس با اشاره به اینکه تصویب سامانه خودکاربری یکی از سامانههای بسیار خوب است که اشخاص میتوانند با ورود به آن، از خدمات قضایی بهرهمند شوند، گفت: یکی از مشکلات موجود در این سامانه، دسترسی وکلای دادگستری و اشخاص حقوقی به آن است و اشخاص حقیقی و مردم از این خدمت محروم هستند.
او افزود: مردم باید به دفاتر قضایی مراجعه و در صفوف طولانی بایستند تا بتوانند لایحه خود را ثبت و شکایت را به دستگاه قضایی ارسال کنند که این کار سبب ساعتها معطلی در صف، مشکلات حمل و نقل و مسائل دیگر برای مردم میشود و در کنار این مشکلات، هزینههایی را نیز باید به دفاتر قضایی پرداخت کنند.
جوکار با بیان اینکه مردم نسبت به این موضوع گلایهمند هستند که چرا این سامانه خودکاربری برایشان ایجاد نمیشود، اظهار داشت: تاکیدات رئیس قوه قضائیه در خصوص سامانه خودکاربری این بود که دسترسی آن برای اشخاص عادی و مردم نیز ایجاد شود که تاکنون چنین اقدامی صورت نگرفته است.
او در خصوص پیشنهاد خود برای دسترسی مردم به سامانه خودکاربری، گفت: پیشنهاد میشود که به منظور تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی از قبیل ارائه و پیگیری دادخواستها و شکواییهها بصورت الکترونیکی، قوه قضائیه تا پایان سال اول برنامه هفتم، سامانه خودکاربری را برای تمامی اشخاص ایجاد کند تا کلیهی درخواستهای مورد نیاز مردم از طریق غیرحضوری و از طریق درگاه خدمات قضایی به قوه قضائیه ارسال شود.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در پایان عنوان کرد: ضرورت دارد با توجه به سیاستهای کلی نظام در جهت توسعه نظام اداری الکترونیک و در جهت ارائه خدمات عمومی مطلوب و برخورداری همگان از سامانه خودکاربری و حذف پروندههای کاغذی و جلوگیری از تحمیل هزینههای غیرضروری بر مردم این خدمت برای همه از جمله مردم عادی فراهم گردد. براساس این مصوبه نیازی به حضور فیزیکی مردم در دفاتر الکترونیکی قضایی نیست بلکه میتوانند دادخواست وشکوائیه هارا با استفاده از دستگاههای الکترونیک خودشان به صورت غیر حضوری ثبت وازطریق دفاتر به مراجع قضایی ارسال دارند وهزینه آنرا بصورت الکترونیکی پرداخت کنند.