محمد رضا حاجی رضا گفت: در همین رابطه کاروان ترویجی بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی پاییزه با حضور محققان، کارشناسان پهنه و شماری از کشاورزان استان طی روزهای گذشته در قم برگزار شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: هدف از برگزاری این کاروان ترویجی، بسیج گستردهای از محققین، کارشناسان و مروجین پهنهها برای آموزش و تبادل تجربیات با کشاورزان در راستای اجرای الگوی کشت و ترویج کشت محصولات راهبردی در زمینهای کشاورزی استان بود.
او ادامه داد: همچنین در همین راستا توسعه کشتهای قراردادی، افزایش عملکرد در واحد سطح، ارتقای بهرهوری آب، بیمه محصولات کشاورزی، تاب آوری و مدیریت مخاطرات نیز از جمله برنامههای مورد نظر سازمان جهاد کشاورزی قم در سالجاری است.
سال گذشته ۲۳ هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان زیر کشت جو و ۶ هزار و ۳۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی قم نیز زیر کشت گندم آبی و دیم بود.
همچنین بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی قم، سطح زیر کشت کلزا در استان قم حدود ۵۰۰ هکتار است؛ بیش از ۲ هزار غله کار نیز در مناطق مختلف استان قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی هستند.
۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت میرود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
گفتنیاست به طور کلی هفت درصد ارزش افزوده استان قم متعلق به بخش کشاورزی است که با گسترش سرمایهگذاری و ارتقا ظرفیت تولید، این میزان در حال افزایش است.
به طور کلی حدود ۱۴ هزار بهرهبردار و ۴۰ هزار نفر نیروی کارگری در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.