کبری توکلی روز پنجشنبه اظهار کرد: از مجموع تولید خرمای استان بوشهر ۱۵هزار تن به صورت "خارک"، ۴۵هزار تن "رطب" و ۱۱۴ هزار تن نیز به صورت "خرما" برداشت شده است.
وی افزود: استان بوشهر دارای ۳۴هزار هکتار سطح زیرکشت نخیلات است که از نظر میزان برداشت رتبه سوم را بین استانهای خرماخیز دارد.
توکلی یادآورشد: شهرستانهای "دشتستان"، "تنگستان"، "جم"، "دشتی"، "بوشهر" و "گناوه" به ترتیب بیشترین سطح و میزان برداشت خرما را در استان بوشهر به خود اختصاص داده اند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: بطور معمول سالانه ۳۰ هزار تن خرمای تولیدی این استان به کشورهای "آسیای میانه"و حوزه "خلیج فارس" صادر میشود.
وی اضافه کرد: افزایش صادرات خرمای استان بوشهر مستلزم برند سازی و ارتقای کیفیت بسته بندی است.
توکلی گفت:عمده ارقام خرمای برداشت شده استان بوشهر شامل "کبکاب"، "زاهدی"، "خاصویی"، "شکر"، "مجول"، "پیارم" و" برحی" است که واریته کباب با۶۷درصد بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: قصب با ۱۳درصد رتبه دوم و مابقی سایر ارقام است.
توکلی یادآورشد: در راستای افزایش بهره وری و عملکرد نخلستانهای استان بوشهر باید طرحهای متنوعی همچون تغذیه متعادل نخیلات و سازگار و دوره مناسب آبیاری بیشتری انجام شود.