عالیه قوامی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، بانوان و خانواده در خصوص هماهنگی برگزاری جشنواره استانی قصه گویی بومی محلی چله قصهها گفت: این جشنواره از ۲۱ تا ۲۵ آبان امسال در این شهرستان برگزار میشود و مخاطب آن از کودکان تا بزرگسالان است.
او اضافه کرد: قصه شیرینترین ابزار در انتقال مفاهیم تربیتی و فرهنگ برای سنین مختلف است.
رئیس جشنواره قصهگویی استان یزد تصریح کرد: قصهگویان یزدی اعتقاد دارند قصهگویی با لهجههای زیستشده قصهگو، عواطف و احساسهای قصه را بهتر منتقل میکند و نتیجه این باور، برگزیدهشدن قصهگویان یزدی در بیشتر جشنوارههای قصهگویی ایران است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد درباره ضرورت برگزاری جشنواره قصهگویی گفت: جشنوارههای قصهگویی محلی برای ارائه برترین دستاوردهای قصهگویان در حوزه قصهگویی است.
قوامی با اشاره به اینکه به طورمسلم جشنوارهها به کیفیتبخشی و خلق آثار برتر، کمک شایانی میکنند اظهار داشت: بدون شک اگر جشنوارهها نباشند انگیزهای برای خلق آثار فنآورانه وجود ندارد یا دستکم این انگیزه کمرنگ میشود و در نتیجه در بوته قضاوت قرار گرفتن آثار هنری باعث میشود دقت در خلق اثر بالا رود.
او در ادامه درباره امتیاز برگزاری جشنواره قصهگویی در سطح استانها افزود: معرفی اصل روایتگری و دقت در حفظ و حراست از قصهها، حکایتها، خاطرهها و تاریخ، رویدادی است که در این جشنوارهها شکل میگیرد، مدتهاست توجه به روایتگری غیردیجیتال اهمیت خود را در جامعه از دست داده است.
این مسئول ادامه داد: برگزاری این جشنوارهها حیثیت روایتگری غیردیجیتال را احیا میکند، ایجاد نشاط اجتماعی از خواص دیگر این جشنوارهها است.
رقیه کرمانیان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری اردکان نیز در ادامه گفت: قصه گویی نقش مهمی در ترویج فرهنگ بومی به نسلهای آینده دارد.
او با بیان اینکه قصه گویی در فرهنگ بومی حاوی پندهای بسیاری برای رقم زدن آینده است، اظهار کرد: قصه گویی در ترویج فرهنگ بومی به نسلهای آینده بسیار تأثیر گذار است.