مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: مصرف غذا‌های دارای اسیدچرب ترانس زیاد سبب افزایش ابتلا انسان به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

نقیایی مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان استان یزد گفت: یکی از فاکتور‌های مهم پیشگیری کننده از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی داشتن تغذیه سالم است.

او بیان کرد: در درجه اول روغن‌ها و چربی‌های مصرفی در مواد غذایی اهمیت بسیاری دارد که استفاده از آن‌ها در ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی موثر است.

نقیایی اظهار داشت: در استفاده از روغن‌ها و چربی‌ها در غذا اولین گزینه وجود اسید‌های چرب ترانس در مواد غذایی است به طوری که هرچه اسید‌های چرب ترانس در مواد غذایی بیشتر باشد امکان ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی و عروقی نیز افزایش می‌یابد.

 متخصص تغذیه تصریح کرد: اسید‌های چرب ترانس در محصولات غذایی و فرآورده‌های غذایی به خصوص در مواد غذایی که به صورت دستی و غیرکارخانه‌ای تولید می‌شوند، وجود دارد.

 او گفت: در مواد غذایی که به صورت دستی تهیه می‌شود هیچ اندازه گیری برای اسید چرب ترانس وجود ندارد و هرچه فرآوری محصول پیشرفته‌تر باشد مقدار اسید چرب ترانس آن کاهش می‌یابد و سالم‌تر است.

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بیان کرد: محصولاتی مانند سوسیس، کالباس و فرآورده‌های گوشتی که این طور تهیه می‌شود همچنین کیک و شیرینی‌ها اغلب دارای میزان اسید چرب ترانس زیاد هستند و این امر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.

او خاطرنشان کرد: اسید‌های چرب اشباع شده از دیگر فاکتور‌های خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است همچنین اسید‌های چرب سیر شده در چربی‌های حیوانی مانند خامه، سرشیر و چربی‌های حیوانی یافت می‌شود افزایش مصرف آن‌ها زمینه ساز سنتز کلسترول در بدن است که یک فاکتور خطر برای ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود.

نقیایی بیان کرد: مصرف اسید‌های چرب غیراشباع یک فاکتور مناسب و پیشگیری کننده از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی محسوب می‌شود که استفاده از روغن‌های گیاهی مناسب یکی از این موارد است و سبب سلامت قلب و عروق می‌شود.

 متخصص تغذیه ادامه داد: روغن کانولا از روغن‌های سودمند است که حاوی اسید‌های چرب اشباع نشده و امگا۳، امگا ۶ و امگا ۹ است همچنین روغن زیتون حاوی امگا ۹ است که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مفید هستند.

او گفت: در مصرف این روغن‌های مفید نیز نباید به بهانه اینکه مناسب هستند زیاده روی کرد، زیرا از طریق دیگر می‌توانند به سلامت بدن آسیب بزنند بنابراین مصرف کم و مناسب روغن‌های سودمند به افزایش سلامت بدن انسان کمک می‌کند.

متخصص تغذیه تصریح کرد: غذا‌های دریایی یک عامل مناسب برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی شناخته شده است که در راس آن‌ها مصرف ماهی به دلیل وجود اسید‌های چرب غیراشباع، امگا ۳ و امگا ۶ در آن بسیار سودمند است و نقش حفاظتی و جلوگیری کننده از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.

نقیایی ادامه داد: نمک نیز می‌تواند روی عروق و کلیه اثر منفی داشته باشد و باعث ایجاد فشار مضاعف روی قلب و افزایش فشار خون و ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی شود و هرچه مصرف نمک کمتر باشد بهتر است.

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد خاطر نشان کرد: نمک‌هایی که به طور ثانویه به غذا افزوده می‌شود به طوری که به انواع غذا‌ها اضافه شود و یا از طریق نمک پاش در سفره مصرف شود، نیز برای قلب و عروق انسان مضر است.

 او بیان کرد: استفاده از غذا‌هایی که نمک پنهان زیاد در خود دارند مانند خیارشور، سوسیس، کالباس و انواع کنسرو‌ها منجر به افزایش مصرف نمک روزانه انسان می‌شود و برای سلامت قلب و عروق ضرر دارد.

متخصص تغذیه ادامه داد: مصرف نان‌های کم نمک توصیه می‌شود، زیرا نان غذای روتین افراد است و می‌تواند نمک مناسب مورد نیاز بدن را تامین کند.

نقیایی تصریح کرد: مصرف سبزیجات و انواع فیبر‌ها منجر به کاهش دریافت و جذب انواع چربی‌ها و اسید‌های چرب مضر می‌شوند همچنین سبب دفع آن‌ها نیز می‌شوند و به سلامت قلب و عروق کمک می‌کنند.

متخصص تغذیه بیان کرد: وجود رنگدانه‌های موجود در سبزیجات یک عامل حفاظتی در برابر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی محسوب می‌شود و استفاده از سبزیجات رنگی بهترین گزینه برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

او گفت: مصرف بعضی مکمل‌های غذایی نیز به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند همچنین داشتن رژیم غذایی حاوی انواع ویتامین ها، ریزمغذی‌ها و غذا‌های حاوی ویتامین C که در انواع میوه‌ها و مرکبات وجود دارد و ویتامین A و E نیز برای سلامت قلب و عروق مفید است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.