روز گذشته شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۵۰ هزار واحدی علاوه بر تجربه یک روز تلخ دیگر ارتفاع ۲ میلیون واحدی را هم از دست داد روند منفی که سبب شد ترس به دل بسیاری از سهامداران راه پیدا کند و بسیاری از آنها نیز ناامید شوند. بازار سرمایهای که به گفته بسیاری از کارشناسان شرکتهای آن از شرایط بنیادی مناسبی برخوردار هستند و باید برای برون رفت آن از این شرایط اقدامات عملی مناسبی صورت گیرد.
باشگاه خبرنگاران جوان هم به سراغ سه تن از فعالان بازار سرمایه رفت تا راهکارهای برون رفت بازار از شرایط رکودی منفی را از آنها جویا شود.
کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در این خصوص می گوید: برای برون رفت بازار سرمایه از شرایط فعلی چندین راه حل وجود دارد یکی از این راهها میتواند حمایت از گروههای لیدر بازار باشد. مورد دیگر پیگیری سازمان بورس و همکاری با بانک مرکزی برای کنترل نرخ بهره بین بانکی و نرخ تسعیر ارز گروه بانکی است که میتواند کمک خوبی به روند بازار کند.
او افزود: نکته دیگر هم این که پیگیری خصوصی سازی و واگذاری دو خودروساز بزرگ میتواند بسیار موثر باشد. پیگیری بحث تجدید ارزیابی داراییهای شرکتها نیز اقدام عملی خواهد بود که به عقیده من میتواند راهکار مطلوبی باشد مهمترین اصل در بازار سرمایه اعتماد است که باید اقدامات سازمان بورس به شکلی باشد که این اعتماد سهامداران به باز گردد البته که تنها صحبت کردن موثر نخواهد بود. در کل شرکتها در حال حاضر از لحاظ بنیادی هیچ مشکل خاصی ندارد.
در ادامه هم دیگر کارشناس بازار سرمایه اکبر ادهم به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برای برون رفت بازار سرمایه از شرایط رکودی یکی از عوامل مهم بحث بازگشت اعتماد به بازار است همچین وجود بستههای حمایتی مانند بیمه سهام همچون سال گذشته نیز میتواند به شرایط بازار کمک مناسبی کند.
فراهم بودن امکان پیش بینی پذیری بازار هم از جمله دیگر مولفههای بود که کارشناس بازار سرمایه مصطفی صفاری با تاکید بر آن در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: بازار سرمایه دماسنج اقتصادی کشور است که شوکها در عرضههای مختلف میتواند بر آن اثر گذار باشد.
او بیان کرد: اگر اقتصاد قابل پیش بینی نباشد سهامدار به بازار سرمایه اعتماد نخواهد کرد و راهکار این بازگشت اعتماد پیش بینی پذیر شدن اقتصاد است موردی که بارها هم مسئولان بر آن تاکید کردند و در این زمینه بخشنامههای را باید داشت. مورد بعدی هم که سازمان بورس باید پیگیر آن باشد هماهنگی و جلسه با بانک مرکزی برای عدد نرخ بهره بین بانکی است.
گفتنی است که تا این لحظه که این گزارش نگارش میشود شاخص کل بورس با افزایش بیش از ۹ هزار واحدی در تراز یک میلیون و ۹۶۰ هزار واحدی ایستاده است.