اصغر احمدنژاد اظهار کرد: تخصیص این میزان اعتبار بهصورت یکجا مقدور نیست و باید سالانه بهصورت تدریجی ۲ هزار میلیارد ریال برای ساماندهی شبکه اختصاص داده شود تا جلوی هدر رفت آب در این شبکه گرفته شود.
او با اشاره به تعمیر و نگهداری شبکه مغان در سالهای اخیر افزود: برای تعمیر و نگهداری شبکه مغان اعم از دریچهها، جاده دسترسی ریگلاژ و تعمیرات سد میل، لایروبی و بازچرخانی آب ۲۰۰ میلیارد ریال و برای تکمیل آن ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هرینه شده است.
مدیر امور منابع آب مغان ادامه داد: همچنین برای بازچرخانی آب به میزان ۳۰ میلیون متر مکعب آب ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سال گذشته اختصاص یافت.
احمدنژاد اظهار کرد: کاهش شدید بارش در سال آبی جاری، حادث شدن خشکسالی در منطقه و کاهش رواناب بهویژه کاهش حجم آب ورودی به سدها موجب بروز خشکسالی در منطقه شده و تامین آب آشامیدنی، زیست محیطی، صنعت، کشاورزی و خدمات به دغدغه اصلی مسئولان استان اردبیل تبدیل شده است.
او آبیاری شبانه، کاهش ساعات آبیاری و نوبتبندی کانالهای آبیاری را از جمله راهکارهای مدیریت آب در منطقه مغان در شرایط کم آبی امسال ذکر کرد و گفت: کشاورزان منطقه به جای آبیاری غرقابی، از آبیاری مدرن و قطرهای استفاده کنند.
مدیر امور منابع آب مغان همچنین گفت: در نشستهای متعدد با فرمانداران و ائمه جمعه شهرستانهای شمالی استان نیز بر ممنوعیت کشت دوم در منطقه تاکید شده تا بهرهبرداران بخش کشاورزی نسبت به حساسیت موضوع آگاهی یابند.
احمدنژاد از کشاورزان منطقه مغان خواست به دلیل کاهش آب ورودی و حجم ذخیره سدهای مخزنی در حوضه آبریز رودخانه ارس، کشاورزان ضمن صرفهجویی بیشتر در مصرف آب و جلوگیری از هدررفت آب در شبکه آبیاری و زهکشی مغان و خداآفرین، از هرگونه کشت دوم محصولات کشاورزی پرهیز کنند.
او با قدردانی از همراهی و همکاری جهاد کشاورزی و نیروی انتظامی اظهار کرد: امور منابع آب مغان ضمن پخش اطلاعیه هشدار در بین مردم، با همکاری نیروهای گشت و نظارت و با هدف حفاظت و صیانت از منابع آب در این باره اقدامات لازم را در دستور کار دارد.