رئیس جهاد کشاورزی میبد گفت: عارضه سفید دانه‌ای شدن باغات انار، کام باغداران میبدی را تلخ کرد.

کاظم مسروری فر رئیس جهاد کشاورزی میبد در بازدید از باغ‌های این شهرستان گفت: درصد بالای خسارت عارضه سفید دانه‌ای انار منجر به کاهش کیفیت و بازارپسندی این محصول شده است.

او تاکید کرد: این مساله به شناسایی دلایل تشدید شدن این عارضه در چندین سال اخیر و ارائه راهکارعلمی و عملی در کاهش این خسارت نیاز دارد.

رئیس جهاد کشاورزی میبد ادامه داد: این عارضه در اثر تخریب و تغییر آنتوسیانین‌های موجود در آریل انار بوده که به جای رنگ قرمز تیره رنگ سفید کرمی تا قهوه‌ای تیره ایجاد شده است.

مسروری فر علت این مساله را خشکسالی‌های پی در پی، باد‌های گرم، تابش مستقیم خورشید و متعاقب آن افزایش تبخیر و تعرق و ناپایداری آنتوسیانین‌ها یعنی رنگ دانه‌ها عنوان کرد.

او خاطرنشان ساخت: خاموشی چاه‌های کشاورزی در تابستان امسال که به منظور مدیریت انرژی صورت گرفت، تشدید تنش خشکی در باغ‌ها و افزایش شوری خاک‌های کشاورزی و کاهش جذب عناصر غذایی به خصوص ریزمغذی روی و آهن را به همراه داشته است.

رئیس جهاد کشاورزی میبد تأکید کرد: که ریزمغذی روز و آهن در ساخت آنتی اکسیدان‌ها نقش داشته و منجر به پایداری آنتوسیانین‌ها شده و عارضه سفید دانه‌ای را افزایش می‌دهد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.