آمار‌ها نشان می‌دهد استان قم با دارا بودن ۱۷۹ واحد مرغداری تخم‌گذار، سومین قطب تولید تخم مرغ کشور است و فعالان این عرصه تلاش دارند ظرفیت تولید این محصول را با اصلاح ساختار مرغداری‌ها و ارتقا بهره‌وری، هرچه بیشتر افزایش دهند.

بابک رهبرنیا در خصوص ظرفیت‌های قم در تولید تخم مرغ گفت: قم بعد از استان‌های اصفهان و خراسان رضوی، رتبه سوم تولید تخم مرغ کشور را در اختیار دارد که نشان دهنده ظرفیت مطلوب این استان برای تامین تخم مرغ مورد نیاز مردم است.

کارشناسان حوزه طیور با اشاره به فعالیت تعداد زیادی از مرغداری‌های مرغ تخم‌گذار درقم، بیان داشت: مرغداری‌های قم در همه مناطق استان پراکنده‌اند، اما بیشتر مرغداری‌های بزرگ در اطراف جاده تهران و همچنین شهرستان کهک مستقر و در حال فعالیت هستند.

رهبرنیا در ادامه سخنان خود با بیان مشکلاتی که مرغداران قمی برای توسعه کار خود با آن مواجه هستند، افزود: تامین به هنگام نهاده مورد نیاز برای تغذیه طیور از جمله چالش‌های پیش روی فعالان این صنعت است، در برخی از مواقع نهاده‌های مورد نیاز مرغداران به موقع تامین نمی‌شود و همین موضوع عاملی مهم برای کاهش بهره‌وری در این بخش به شمار می‌آید.

او ادامه داد: بالا بودن هزینه تولید و قیمت گذاری دستوری تخم مرغ از دیگر مشکلاتی است که پرورش دهندگان مرغ تخم‌گذار استان با آن مواجه هستند؛ همچنین در موضوع صادرات این محصول مشکلی که وجود دارد آن است که بیشتر کار‌های مرتبط با صادرات این محصول بر اساس توافق انجام می‌شود و قرارداد محور نیست که این موضوع نیز موجب تاثیر پذیری بالای صادرات تخم مرغ از تنش‌های بازار شده‌است.

رهبرنیا گفت: با این وجود کسب رتبه سوم در تولید تخم مرغ کشور، نشان دهنده این است که مرغداران قمی با همه توان مشغول فعالیت هستند و مشکلات نتوانسته مانع کار ایشان شود، ما امیدواریم با حل چالش‌های یاد شده و افزایش حمایت‌ها از این بخش مهم اقتصادی، شاهد رشد بیشتر تولید تخم مرغ در استان قم باشیم.

کارشناسان حوزه طیور  افزود: همین حالا هم دولت در خصوص تخم مرغ برای حمایت همزمان از تولید کننده و مصرف کننده یارانه می‌دهد، اما نیاز است که با برنامه‌ریزی و تنظیم بازار بر اساس عرضه و تقاضا در خصوص افزایش توان خرید مصرف کننده نیز اقدام‌های بیشتری صورت گیرد تا از ضرر تولیدکنندگان جلوگیری شود و پایدار در زمینه تولید تخم مرغ استمرار یابد.

کارشناسان حوزه طیور  با اشاره به برنامه‌های استان برای ارتقا کیفیت تخم مرغ تولید شده در قم، ادامه داد: استفاده از بسته‌بندی برای عرضه تخم‌مرغ که طی سال‌های اخیر در قم رواج یافته از دیگر نکات مهمی است که مورد توجه مرغداران استان قرار گرفته و علاوه بر ایجاد ارزش افزوده بیشتر، ارتقا سلامت محصول را نیز در پیش داشته‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم، پیرامون این موضوع بیان داشت: تعداد ۱۷۹ واحد مرغداری تخمگذار با ظرفیت حدود ۹.۸ میلیون قطعه در استان قم فعال است؛ در همین رابطه قم در سال گذشته با تولید ۱۲۰ هزار و ۵۴۲ تُن تخم مرغ ۹ درصد از سهم تولید این محصول در سطح کشور را در اختیار داشت.

محمدرضا حاجی رضا با اشاره به این که قم در زمینه تولید تخم مرغ در جایگاه سوم کشور قرار دارد، افزود: در شش ماهه ابتدای امسال ۷۲ هزار و ۳۰۰ تُن تخم مرغ در استان قم تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱ درصد افزایش یافته است و پیش بینی می‌کنیم تا پایان سال بیش از ۱۴۵ هزار تُن تخم مرغ در استان قم تولید و به بازار عرضه شود.

او ادامه داد: در راستای تامین امنیت غذایی و تسهیل دسترسی مردم به این محصول غذایی مهم، معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری سایر دستگاه‌ها و تشکل‌های مرتبط با حوزه پرورش دام و طیور، وضعیت تولید تخم مرغ استان را به صورت مستمر دنبال می‌کند.

تخم مرغ تولید شده در قم علاوه بر تامین نیاز استان و ارسال به سایر مناطق کشور برای عرضه در بازار داخلی، ظرفیت صادراتی نیز دارد و این محصول از جمله کالا‌های کشاورزی قم است که برای استان درآمد ارزی ایجاد می‌کند.

قم از جمله استان‌های برتر کشور ازنظر تراکم مرغداری‌های فعال است؛ این استان رشد قابل‌توجهی در صنعت طیور دارد و در همین رابطه از حضور سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به فعالیت در این عرصه حمایت می‌شود.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

برچسب ها: تخم مرغ ، مرغداری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.