علی سلاجقه در بازدید از تالاب بین المللی هامون بیان کرد: با توجه به وضعیتی که مردم سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستانهای زابل، هامون، هیرمند، زهک و نیمروز دارند رئیس جمهور بر بازدید و بررسی از نزدیک مسائل و مشکلات تاکید دارند تا میدانی این جلسات تشکیل و تدابیر در لحظه اندیشیده و اعتبارات نیز تامین شود.
وی افزود: خدا را شکرگزار هستم که در روزی به سیستان و بلوچستان منطقه سیستان سفر کرده که جزو روزهای حاد منطقه بود تا از نزدیک با سختیهای مردم روبرو شویم، در این سفر که با همراهی هیات همراه که متشکل از معاونین وزرا و دستگاه که در بحث گرد و غبار کشور مسوولیتهای اساسی و اصلی دارند شرایط از نزدیک بررسی و نتایج کارهایی که تاکنون در این منطقه انجام و یا انجام نشده و یا کوتاهی شده را حتما راستی آزمایی کردهاند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: حضور در بین مردم منطقه سیستان آن هم در جمع مردم روستاهایی که دغدغه های خودشان را با شور و شوق بیان می کنند توقعی جز تبعیت از ولایت و حفظ نظام ندارند و این مهم از دغدغههای اصلی آنها به شمار میرود این وضعیت مسوولیت ما را سنگینتر میکند چرا که این مردم با این رشادت و صداقت پای نظام و کشور ایستادهاند انتظارشان از مسوولان این است که هرچه سریعتر کارهایی که باید اینجا انجام شود چه رایزنیهایی با کشورهای همسایه و موضوعات بین المللی را انجام دهیم چرا که این مردم خواسته چندانی ندارند و ما به عنوان یک مسوول خجالت میکشیم چرا که تنها خواسته آنان ورود آب و مرطوب سازی تالاب هامون است.
وی اظهار کرد: مرطوب سازی دریاچه هامون یکی از موضوعات مهم در دستور کار است که حتما در نشستهای هیاتهای کارشناسی که اعزام میشوند با همکاری و هماهنگی استاندار سیستان و بلوچستان این موضوع انجام میشود حتی در صورتی که شرایط کم آبی باشد و دولت همسایه وضعیت آب مناسبی نداشته باشد حداقل برای مرطوب سازی دریاچه اقداماتی انجام شود که این خواسته جدی ما است و حتما پیگیری خواهیم کرد.
سلاجقه گفت: مجموعه چاه نیمههای سیستان وضعیت آب مناسبی ندارد ولی خوشبختانه دولت تمهیداتی خوبی اندیشیده و جایگزینهایی برای شرایط اضطراری وجود دارد و مردم سیستان و بلوچستان از این موضوع هیچ نگرانی نداشته باشند چرا که دولت به هیچ وجه اجازه نمیدهد مردم با سختی مواجه شوند.
وی ادامه داد: تامین آب آشامیدنی به نحو مطلوب انجام میشود هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد حتی اگر شرایط خشکسالی به مراتب بدتر باشد موضوع انتقال آب به طور پایدار انجام شده و زیرساختها در حال انجام است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در خصوص ریزگردها نیز امیدواریم رایزنیها انجام شود این رایزنیها طبق برنامهریزی در یک تقویم زمانبندی شده و به صورت مداوم انجام خواهد شد تا به نتایج مطلوب برسیم.
به گفته وی؛ نشستهای کارشناسی بین دو کشور برای موضوع حقابه هیرمند برگزار می شود و آخرین نشست در ۲۹ مرداد انجام شده و در قالب یک تقویم زمانی انجام خواهد شد؛ استاندار سیستان بلوچستان هم شرایط را فراهم می کنند و در هیاتهای کارشناسی که اعزام میشوند نیز حضور جوامع محلی خیلی کارساز است.
سلاجقه ادامه داد: شاید برخیها نسبت به این موضوع انتقاد داشته باشند اما طرف مقابل با رویکرد مناسب پیش میرود سعی میکنیم با توجه به آبی که در پشت سدهای کشور همسایه وجود دارد برای مرطوبسازی دریاچه هامون اقدام کنیم.