محمدعلی ملک زاده مدیرکل مدیریت بحران استان یزد سیل سال گذشته را کم سابقه توصیف کرد و گفت: بارشهای موسوم به مونسون در اکثر استانهای کشور و حتی برخی کشورهای اروپایی رخ داد که تلفات انسانی زیادی در این کشورها داشت.
او افزود: آمار بسیار بالایی برای تلفات انسانی در کشور پیش بینی شده بود و بر این اساس از ۱۵ روز قبل از بارندگی، همه دستگاهها بسیج شده و به همت استاندار و همکاری و تلاش دستگاهها آمادگی نسبی در این حوزه ایجاد شد و به همین دلیل کمترین خسارت را داشتیم.
مدیرکل مدیریت بحران با اشاره به ورود سیلاب از برخی استانها تصریح کرد: کاهش خسارت و تلفات انسانی از مهمترین دغدغهها بود و ۸۰ نفر در سطح کشور جان خود را از دست دادند که بخشی از آنها به دلیل بی توجهی به توصیهها بود.
او برآورد خسارت در استان را بیش از هفت هزار میلیارد تومان عنوان کرد و اظهار داشت: اعتباری که برای جبران خسارت در سراسر کشور در نظر گرفته شد، دو هزار میلیارد تومان بود که از این میزان، ۱۳۰ میلیارد تومان در حوزه تملک دارایی برای اجرای ۲۵۱ طرح در اختیار دستگاههای استان قرار گرفت.
ملک زاده از لایروبی رودخانهها و بازسازی قناتها به عنوان بخشی از اقدامات صورت گرفته یاد کرد و ادامه داد: ۱۲۷ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای جبران خسارت مسکن در اختیار شهروندان آسیب دیده قرار گرفته و ۹۸۵ میلیارد تومان تسهیلات احداثی، تعمیری و معیشتی هم جذب شده است.
او افزود: ۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای واحدهای احداثی و تسهیلات شهری ۲۵۰ میلیون تومان و روستایی ۲۰۰ میلیون تومان به خسارت دیدگان در نظر گرفته شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان ادامه داد: در بخش تعمیری هم ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۳۰ میلیون تومان تسهیلات و در بخش معیشتی نیز ۲۰ میلیون تومان بلاعوض و ۳۰ میلیون تومان در نظر گرفته شد که بر اساس کارشناسی و میزان خسارت به آنان پرداخت میشود.
او از همکاری صنایع برای جبران این خسارتها خبر داد و گفت: ساخت ۳۴ واحد مسکونی برای خانوادههایی که خانههای آنان کاملا تخریب شده و توان مالی ندارند، با حمایت صنایع در دستور کار قرار دارد و در آیندهای نزدیک به آنان تحویل داده میشود.
ملک زاده، صندوق بیمه همگانی حوادث را تدبیری برای جبران بخشی از خسارتها توصیف کرد و خاطرنشان ساخت: ۱۰ درصد حق بیمه همه واحدهای مسکونی کشور از قبوض دریافت شده و ۹۰ درصد هم از محل مدیریت بحران در اختیار صندوق قرار میگیرد.
او افزود: امسال به ازای خسارت تا سقف ۳۰ میلیون تومان بر اساس ارزیابی بیمه به خسارت دیدگان پرداخت میشود که در استان یزد بیش از پنج هزار واحد خسارت دیده و این لیست برای پرداخت حداکثر ۳۰ میلیون تومان به صندوق داده شده است.