پیمان اسکندری اظهار داشت: در سفر اول رئیس جمهور به استان کردستان برای کارهای زیربنایی، تخصیص آب و زیرساختهای کشاورزی اعتباراتی مصوب شد و با جذب اعتبارات اقدامات خوبی انجام شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اعلام اینکه یکی از چالشهای کردستان در بخش کشاورزی، کمبود اراضی آبی است، گفت: هم اکنون در استان کردستان ۸۸ درصد اراضی، دیم و ۱۲ درصد آبی است.
اسکندری ادامه داد: در سفر اول رئیس جمهور به کردستان تخصیص آب برای ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد آزاد، گاران و گاوشان مصوب شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: در سفر روز پنجشنبه هفته جاری به کردستان ۲ هزار و ۷۰۰ از این اراضی در پایاب سد گاران و جنوب دریاچه زریوار به بهرهبرداری میرسد که این اقدام تحولی در مریوان و حوزه کشاورزی این شهرستان رقم خواهد زد.
وی تصریح کرد: با بهرهبرداری از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد گاران تولید محصولات کشاورزی ۲۰ تا ۳۰ هزار تن افزایش خواهد داشت و میتوان گفت به ازای هر هکتار هم یک نفر اشتغال پایدار ایجاد میشود.
اسکندری خاطرنشان کرد: علاوه بر تبدیل ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی دیم به آبی سد پایاب سد گاران، صنایع تبدیلی و حلقههای بعد از تولید هم رونق خواهد گرفت و تحول بسیار بزرگی در کشاورزی مریوان روی خواهد داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه وجود مرز باشماق برای اراضی پایاب سد گاران پتانسیل خوبی است، گفت: در حال حاضر روزانه هزار و ۵۰۰ تن محصولات کشاورزی از مرزهای باشماق و سیرانبند صادر میشود.
وی خاطرنشان کرد: در فازهای بعدی مصوبه تبدیل اراضی دیم به آبی، هزار و ۵۰۰ هکتار دیگر در سد قشلاق بهرهبرداری شود.
اسکندری با اشاره به بهرهبرداری از ۵۰۰ هکتار پایاب سد گاوشان در سال گذشته، اضافه کرد: ۱۰۰ درصد مجموع ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار مصوب تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه برای تبدیل ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار دیگر نیز آمادگی لازم ایجاد شده است، گفت: در بخش سد گاوشان، ۳۵۰۰ هکتار و در سد آزاد نیز حدود ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار به بهرهبرداری رسیده و برای ۲ هزار هکتار دیگر کارهای زیربنای انجام شده است.
وی گفت: در مجموع ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار سد آزاد نیمه اول سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری خواهد رسید.
اسکندری خاطرنشان کرد: یک مصوبه دیگر دور اول سفر، توسعه شهرک گلخانه در قروه، دلبران و سقز بود که زیرساختهای برخی از این پروژهها حدود ۷۰ درصد پیشرفت دارد و برخی نیز در مرحله مطالعات است که در صورت تخصیص به موقع، شاهد توسعه گلخانهها خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بخش اقتصادی مصوبات جهاد کشاورزی در دور اول سفر در خصوص تسهیلات بود که در سال ۱۴۰۱ چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه کشاورزی پرداخت شد.
وی ادامه داد: بسیاری از طرحهای مصوب دور اول سفر رئیس جمهور به کردستان در بخش کشاورزی به بهرهبرداری رسیده است که میتوان به بهرهبرداری از گاوداری شیری هزار راسی در دیواندره، سه هکتار مجتمع گلخانهای از مجموع ۱۸ هکتار در بیجار، سردخانه ۵ هزار تنی در کامیاران و احداث کشتارگاه مرغ اشاره کرد.
اسکندری به مصوبات سفر دور دوم رئیس جمهور به کردستان اشاره و تصریح کرد: در این سفر چند پروژه شاخص شامل طرح پرورش ماهی ۵۰۰ تنی در بانه، گلخانه تلوار دهگلان و تخصیص ۶۰۰ میلیارد تومان برای تبدیل اراضی دیم به آبی مصوب خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه بخش شیلات و گلخانه از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی است، گفت: هدفگذاری ایجاد ۲۰۰ هکتار گلخانه انجام شده که اگر تسهیلات به موقع دریافت شود توسعهای بینظیر در این زمینه خواهیم داشت.
وی یادآوری کرد: تبدیل ۱۰۰ هزار هکتار اراضی دیم به آبی جز پروژههای مهم در کردستان است که از این میزان ۶۵ هزار هکتار عملیاتی شده و مابقی جزو درخواستهای سازمان جهاد کشاورزی در سفر دوم رئیس جمهور است.
اسکندری تاکید کرد: در صورت تحقق این ۱۰۰ هزار هکتار حدود ۹۰۰ هزار تن به محصولات کشاورزی استان اضافه خواهد شد و برای ۲۴ هزار نفر نیز اشتغال ایجاد میشود و ۱۲ درصد اراضی آبی استان به ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: تعداد مراجعهکنندگان برای سرمایهگذاری در بخش گلخانهای استان افزایش پیدا کرده و تاکنون حدود ۹ هزار میلیارد تومان درخواست سرمایهگذاری ثبت شده که به دلیل محدودیت منابع موفق به عملیاتی کردن آن نشدهایم.
وی تاکید کرد: اگر در جذب اعتبارات و تسهیلات ملی و استانی موفق عمل کنیم سیمای کشاورزی کردستان تحول جدی خواهد داشت ضمن اینکه مصوبات دور دوم سفر ریاست جمهوری به توسعه کشاورزی استان کمک شایانی خواهد کرد.