مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان:

۳۵۵ پروژه راهداری در کردستان افتتاح و عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود

حسنی با اشاره به اینکه در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان کردستان ۳۵۵ پروژه در دو بخش قابل افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پیش بینی شده است، گفت: میزان اعتبار در نظر گرفته شده برای این تعداد پروژه بالغ بر ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است.

 مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان شامگاه سه شنبه در برنامه زنده تلویزیونی رویداد با اشاره به مصوبات دور اول سفر ریاست جمهوری به استان اظهار داشت: در دور اول سفر در بخش راه روستایی هزار و ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث ۳۷۵ کیلومتر راه روستایی مصوب شد.

 فرزاد حسنی با بیان اینکه تاکنون ۲۴۷ کیلومتر معادل حدود ۶۵ درصد از مجموع عدد یاد شده محقق شده است، گفت: این میزان آسفالت با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان به اتمام رسید و مابقی نیز از اعتبارات سال جاری اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان کردستان ۳۵۵ پروژه در دو بخش قابل افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پیش بینی شده است، افزود: این پروژه‌ها در قالب بخش‌های ساخت راه روستایی، نگهداری راه، نگهداری ابنیه فنی، ایمنی و حریم راه، رفع نقاط حادثه خیز و خرید تجهیزات و ماشین آلات راهداری است.

حسنی خاطرنشان کرد: از این تعداد ۱۳۷ پروژه با هزار و ۱۴۱ میلیارد تومان اعتبار افتتاح می‌شود و عملیات اجرایی ۲۱۸ پروژه نیز با ۲ هزار و ۵۶۴ میلیارد تومان آغاز خواهد شد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان خاطرنشان کرد: همزمان با سفر دور دوم رئیس جمهور به کردستان ۱۰۴ کیلومتر راه آسفالت روستایی در قالب ۵۴ پروژه آماده افتتاح است که ۹۵ روستا و ۳ هزار و ۵۰۰ خانوار از پروژه‌ها بهرمند می‌شوند.

وی میزان اعتبار این تعداد پروژه را ۶۷۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این هزینه جز اعتبارات جهشی بوده و به نسبت به سنوات گذشته قابل توجه بوده است.

آسفالت ۳۳۶ کیلومتر راه روستایی عملکرد دولت سیزدهم در کردستان

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان با تاکید بر اینکه در سنوات گذشته سالیانه در مجموع شاید فقط ۶۰ کیلومتر راه روستایی آسفالت می‌شد، یادآور شد: اکنون در سال جاری ۱۰۴ و در سال گذشته نیز ۱۸۱ کیلومتر راه روستایی آسفالت شده که عملا چندین برابر سنوات گذشته کار شده است.

وی اضافه کرد: در مجموع ۳۳۶ کیلومتر راه روستایی از مصوبات سفر در دولت سیزدهم با اعتبار هزار و ۱۶۵ میلیارد تومان و با بهره مندی ۱۳ هزار و ۵۰ خانوار احداث شد.

هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار در دور دوم سفر به راهداری اختصاص می‌یابد

حسنی به مصوبات دور دوم سفر در حوزه راهداری نیز اشاره کرد و گفت: در دور دوم سفر هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب خواهد شد که ۵۵۰ میلیارد تومان در زمینه راه روستایی، ۳۵۰ میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیر و ایمنی جاده‌ها و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز بابت روکش و نگهداری رویه راه‌های اصلی، فرعی و روستایی خواهد بود.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان با بیان اینکه شاخص بهره مندی روستا‌های بالای ۲۰ خانوار از راه آسفالته روستایی در استان کردستان به نسبت به سال ۱۴۰۱ بسیار تغییر کرده است، افزود: میانگین کشوری در این زمینه حدود ۸۴ درصد است که این میزان در استان طی سال گذشته ۷۰ درصد بود و با اقدامات یک سال گذشته به ۷۷ درصد می‌رسد.

وی در ادامه تاکید کرد: بهره مندی روستا‌ها از راه روستایی فقط برای راهداری نیست بلکه در مهاجرت معکوس و برای اقتصاد روستا‌ها تاثیر گذار است. 

حسنی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در سایر موارد همچون روکش و نگهداری راه اصلی در سال گذشته ۱۵۰ کیلومتر با اعتبارات ۲۳۰ کیلومتر و امسال ۳۳۶ کیلومتر روکش شد. 

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان بیان کرد: در دور دوم سفر بر نقاط حادثه‌خیز خیز استان متمرکز خواهیم شد که در این زمینه تاکنون ۱۶ نقطه حادثه خیز شناسایی شده او در حال عقد قرارداد هستیم و عملیات ۷ نقطه را آغاز شده است.

تردد ۲ میلیون نفر از مرز باشماق

حسنی به آمار جابه‌جایی کالا و مسافر از مرز‌های استان نیز اشاره کرد و افزود: جابه‌جایی کالا و مسافر از طریق مرز باشماق مریوان و سیرانبند بانه در سطح ملی مطرح است.

وی با اشاره به اینکه در مرز باشماق در ترانزیت ورودی و خروجی از سال ۱۴۰۰ تاکنون مجموعه ۵ و نیم میلیون تن کالا جابه‌جا شده است، گفت: در زمینه جابه‌جایی مسافر نیز در همین مدت ۲ میلیون نفر از این مرز تردد کرده اند که یقینا تردد زوار در ایام اربعین حسینی در دو سال اخیر تاثیر به سزایی در این آمار داشته است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان اضافه کرد: جابه‌جایی مسافر در مرز سیرانبند نیز رشد نشان می‌دهد که امیدواریم با ایجاد امکانات و زیر ساخت ها تردد در این مرز تسهیل شود.

حسنی با بیان اینکه بخش نگهداری رویه راه های اصلی فرعی و شریانی نقش مستقیمی در ایمنی راه ها دارد، تصریح کرد: خط کشی جاده، ارتقا حفاظ میانی و جداسازی لاین های عبور روشنایی جزو وظایف اداره ایمنی راه است که با اقدامات موثر این زمینه تلفات جاده ای به صورت محسوسی کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: استان کردستان در سال ۱۴۰۱ رتبه چهار کشور در کاهش تصادفات را کسب کرده و امسال نیز رتبه سوم در جاده های برون و ۱۵ درصد کاهش تلفات داشته است. 

حسنی همچنین بر لزوم فرهنگ سازی این موارد در مدارس و از سنین پایین تاکید کرد و گفت: در این زمینه آموزش هایی در روستاها استان برای معلمان و دانش آموزان برگزار شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار