شریفی معاون بهبود تولیدات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از نگرانی کشت گندم بیش از مصوبه ابلاغی وزارتخانه در خصوص سطح زیر کشت این محصول سخن میگوید.
وی ادامه داد: هر ساله براساس برنامه ابلاغی وزارت متبوع باید بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بذور اصلاحی را در اختیار زارعین قرار دهیم که ما بیش از ۵۰ درصد یعنی ۱۰ درصد بیش از برنامه مصوبه ابلاغی بذور اصلاحی تهیه کردیم و در حال توزیع است.
معاون بهبود تولیدات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در خصوص کمبودها و گلهمندی کشاورزان، گفت: پیشبینی سازمان هواشناسی برای بارشهای، زودتر از موعد بود که همین سبب هجوم کشاورزان به مراکز عرضه نهادهها شد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، در حال حاضر بیش از برنامه ابلاغی گندم در حال کشت است، وزارتخانه براساس الگوی کشت ابلاغی برای ما سطحی نظیر ۴۰۰ هزار هکتار گندم تعیین کرده که متأسفانه با توجه به قیمت سایر محصولات کشاورزی به خصوص قیمت محصول جو که پایین بود، اکثریت کشاورزان به کشت گندم روی آوردهاند.
شریفی تصریح کرد: کشاورزان الگوی کشت ابلاغی را اجرا کنند همین الان بیش از ۴۰ هزار هکتار بیش از برنامه مصوبه کشت گندم داریم که این کمبودها هم ناشی از همین کشت بیرویه است.
وی ادامه داد: کل کشور تقاضا بیشتر شده سال گذشته همین مقدار بذری که امسال خریدیم و توزیع کردیم، تهیه کرده بودیم که ۱۲ هزار تن رسوب بذر داشتیم، امسال این رویه تقاضا برای اولین بار بوده، سطح زیر کشت گندم بیرویه بالا رفته است.
معاون بهبود تولیدات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: نیاز داریم در کنار گندم سایر محصولات دیگر به خصوص جو هم کشت شود، تقاضا برای عرضه گندم بیشتر شده ما بیش ازبرنامه مصوب بذر خریدیم و توزیع کردیم.
وی در خصوص تمهیدات اندیشیده شده برای جبران کمبودها، اضافه کرد: قطعا کمبود بذری اگر در استان باشد از طریق دیگر استانهای و تهیه بذر مرغوب از سوی تعاون روستایی تأمین میشود.
شریفی با بیان اینکه نیازها شهرستانها در این زمینه احصا شده، خاطرنشان کرد: از روز گذشته تعاون روستایی استان مکلف شده از یکی از سیلوها بذر مرغوب را خریداری کند، انشاءالله از هفته آینده کشاورزان با مراجعه به نزدیکترین مرکز دهستان میتوانند بذر مورد نیاز خود را تهیه کنند، اما کشاورزان نباید به صرف اینکه سال آینده قیمت گندم بیشتر از جو میشود همه به سمت کشت گندم رو بیاورند.
وی تصریح کرد: کشاورزان ضمن رعایت تعادل کشت، حتما کودهای فسفره و پتاسه را در کنار کود ازته استفاده کنند و صرفا از کود ازته استفاده نکنند قطعا افزایش عملکرد زمانی خواهد بود که تغذیه متعادل داشته باشند در کنار کود ازته از سایر کودها به خصوص فسفاته و ازته نیز استفاده کنند.
شریفی به سال زارعی خوب سال گذشته هم اشارهای داشت و گفت: سال گذشته ۲ رکورد را شکستیم. یکی رکورد تولید گندم بود برای اولینبار به مرز تولید بیش از یکمیلیون تن گندم رسیدیم و نزدیک به ۸۰۶ هزار تن گندم مازاد از کشاورزان توسط ادارهکل غله خریداری شد که این در طول تاریخ کشاورزی استان سابقه نداشت و دیگری در جو که همیشه رتبه سوم و چهارم کشور را داشتیم؛ توانستیم با تولید ۴۴۱ هزار تن، رکورد را بشکنیم و رتبه اول را کسب کنیم .