مصطفی ده پهلوان در جلسه با مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی گفت: پژوهشگاه یک ظرفیت علمی، فنی و پژوهشی بسیار مناسب برای انجام مطالعات در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به شمار میرود که با گستردگی فراوان در حوزههای مختلف از زبانها، لهجهها و گویش تا حوزه باستانشناسی تا موضوعات میراثفرهنگی و گردشگری را در برمیگیرد.
رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری کشور گفت: خراسان شمالی با ارتباط مستمر با پژوهشگاه باتوجهبه ظرفیتهای موجود میتواند مطالعاتی در خصوص دادههای زیستی و باستانشناسی همچون اسکلت انسانی، بقایای جانوری و گیاهی داشته با تا این مطالعات بهعنوان مبانی اصلی برای قومشناسی، شیوههای زیستی و مسیرهای مهاجرتی و بیماریشناسی مورداستفاده قرار گیرد.
ده پهلوان تأکید کرد: مطالعات پروژههای بزرگ عمرانی شامل سدها، راهها و راهآهن طبق دستورالعمل هی پژوهشگاه باید پیوست فرهنگی داشته باشد.
همچنین در این نشست مستوفیان مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی گزارشی از عملکرد خراسان شمالی هم گفت:با اختصاص فضایی در خراسان شمالی به بقایای باستانشناسی در آرشیو و نگهداری بقایای انسانی و جانوری میتوان بهعنوان یک منبع برای مطالعات پژوهشگران در کشور مورداستفاده قرار گیرد.