سردار خرمدل در جلسه هماهنگی برگزاری دومین کنگره ملی شهدای استان گفت: کنگره شهدای هر استان به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی تلقی میشود که هر هشت سال یک بار در استانها برگزار میشود.
فرمانده سپاه فتح استان با بیان اینکه این رویداد برنامه نسبتا سنگین فرهنگی بوده که بدون همکاری دستگاهها امکان برگزاری آن وجود ندارد افزود: برخی دستگاهها برای استقبال از دومین کنگره ملی شهدای استان ۷ ماه عقب ماندگی دارند.
وی از ارائه احکام مدیران در زمینه کنگره ملی شهدا خبر داد و اضافه کرد: باید از ابتدای امسال تا مهر سال آینده ۳۰ هزار برنامه برگزار شود.
خرمدل با بیان اینکه پیش بینی شده بود ۶۰ درصد این برنامه ها امسال و ۴۰ درصد دیگر سال آینده برگزار شود اما محقق نشده است، افزود: علت انجام نشدن این برنامه ها بیشتر، مسائل مالی بوده است.
فرمانده سپاه فتح استان از لزوم برگزاری ۲ هزارو ۵۵۷ یادواره در قالب کنگره ملی خبر داد و گفت: ۱۲۸ کتاب چاپ نیز باید چاپ می شد که تاکنون ۲۸ کتاب به مرحله نهایی رسیده است.
وی کمیته هایی دانش آموزی و فرهنگیان، طلاب، ارتباطات، رسانه و صدا وسیما، علمی و پژوهشی، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، فضای مجازی، کمیته تدوین، کارگروه جهاد کشاورزی نیز از جمله سازمان هایی هستند که اقدام نسبی در زمینه کنگره ملی را انجام داده اند.
وی گفت: اردیبهشت سال اینده استارت برگزار اجلاسیه ها انجام می شود که شامل ۱۰ اجلاسیه و یک کنگره ملی است که از ۳۰ سخنران ملی در این زمینه دعوت می شود.
مسئول برگزاری کنگره ملی شهدای استان نیز در این جلسه گفت: از ۱۰ اجلاسیه، ۸ اجلاسیه مربوط به سایر شهرستان ها و مابقی آن در مرکز استان برگزار می شود.
سرهنگ نجاتی به مشکلات و انتطارات این کنگره از مجموعه استانداری اشاره کرد و گفت: انتظار می رود فضای استان را برای برگزاری کنگره ملی شهدا آماده کنیم که این مورد توسط علما، اساتید و دانشجویان و انجمن های مختلف و هنرمندان امکان پذیر است.
وی گفت: در رسانه ها از جمله صدا و سیما این جریان سازی را انجام می دهیم اما لازم است تجمعاتی در این زمینه برگزار شود.
جانشین سپاه فتح هم با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه در جاشیه کنگره ملی بسیار مهم است، گفت: در کنار این اجلاسیه ها به خصوص رزمایش فرهنگی باید به این مورد توجه کنیم.
سردار مثنوی افزود: اجلاسیه ها در حد کنگره نهایی است و باید تلاش شود تا به نحو مطلوب برگزار شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۹ هزار و ۸۰۰ بازدید از خانواده شهدا انجام شده است.
پارسیان نژاد افزود: ۴ فیلم نیز در چارچوب کنگره ملی آماده شده و ۱۲ فیلم نیز در در حال صدور مجوز است.
مدیرکل صداو سیما استان هم با بیان اینکه نقش استان در دفاع مقدس بر هیچ کسی پوشیده نیست گفت: اما وقتی سردار فضلی از خاطرات و رشادت های رزمندگان استان می گوید می بینیم این گفته ها تاکنون کمتر شنیده شده است.
گفت: وقتی ما اعلامکردیم که کمیته ها بیایند و گزارش اقدامات خود را در زمینه کنگره ملی شهدا ارائه بدهند عنوان می شود هنوز اقداماتی انجام ندادیم.
امیر رئوف افزود: همه ظرفیت های صدا و سیما در خدمت کنگره ملی شهدا است و استاندار، فرمانده سپاه فتح و نماینده ولی فقیه می توانند در رسانه اقدامات خودشان را تشریح کنند.
وی ادامه داد: برخی از اقدامات در سازمان صدا و سیما در طبقه الف و ب هستند که شامل انیمیشن و فیلم ها بوده لذا با همکاری همه دستگاه ها می توانیم مستندی شاخص در زمینه شهدای استان تهیه کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم گفت: شهید طیب در قالب یک طرح ملی سینمایی است و توسط شرکت سینمای فارابی اجرا می شود.
امین درخشان با اشاره به اینکه این فیلم ۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد که ۱۰ میلیارد آن توسط شرکت سینمایی فارابی تامین شده است افزود: این فیلم گسترده است که بخشی از آن در خارج از کشور تهیه و مابقی آن نیز در استان نیز ساخته می شود.
استاندار هم با بیان اینکه فرهنگ مقابله با کفر و استکبار در گرو برگزاری کنگره ملی شهدا است، گفت: این کار اثرگذاری است که می توان با استفاده از ظرفیت آن، ذهن ها را ساخت.
احمدزاده با بیان اینکه نباید از شبیخون های فرهنگی دشمن غافل شویم، افزود: ما باید این صحنه های دشمن که شکست خورده را حفظ کنیم که بخشی از این اقدامات برگزار کنگره ملی شهدای استان است.
وی با بیان اینکه همه مدیران باید پای کار باشند، گفت: کار را نباید حتما سپاه انجام بدهد، بلکه وطیفه همه ما است.
استاندار با تاکید بر استفاده از ظرفیت مردم در برگزاری این رویداد مهم فرهنگی گفت: در برگزاری این کنگره نباید فقط به مدیران و سپاه اکتفا کنیم.