محمد علی حاتمی زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد ضمن بیان اینکه برداشت زعفران از دهه اول آبان آغاز شده و تا اواسط آذر ماه ادامه دارد، اظهار کرد: برای حفظ کیفیت زعفران به کشاورزان توصیه میشود که برداشت گلها را صبح زود و با رعایت نکات بهداشتی انجام دهند.
او افزود: متوسط عملکرد این محصول در استان یزد ۵ تا ۵/۵ کیلو کلاله خشک در هر هکتار است و امسال حدود ۴هزار کیلو زعفران از سطح ۷۵۰ هکتار از مزارع بارور استان برداشت میشود.
حاتمی زاده تصریح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و رطوبت زیاد پیشنهاد میشود برای تولید محصول مرغوب و باکیفیت بالا تا آن جا که ممکن است کشاورزان از هیتر برای خشک کردن گلهای زعفران استفاده کنند تا ارزش صادراتی پیدا کند و قیمت آن افزایش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: برای بهبود عملکرد محصول زعفران آموزشهای لازم و ترویجی در خصوص تغذیهی مزارع زعفران برگزار شد تا کشاورزان با اصول کاشت، داشت و برداشت بیشتر آشنا شوند.
گفتنی است، زعفران یک گیاه دارویی معطر، مفید و دارای طعم فوق العاده مطبوعی است و دارای خاصیت نشاط آوری، ضد افسردگی و ضدسرطان بوده و اثربخشی آن در این خصوص به اثبات رسیده است.