سید رضا حسینی نژاد، فرماندار زرند با قدردانی از برگزار کنندگان جشنواره زعفران که در روستای دشتخاک بخش مرکزی با هدف ترویج این نوع کشت و افزایش گردشگری برگزار شد، گفت: برند سازی این محصول ارزشمند، فرآوری و صادرات آن در دستور کار شهرستان قرار گرفته است.
وی با اشاره به استقبال خوب کشاورزان منطقه و درآمد زایی آن نسبت به دیگر محصولات پر آب، بر گسترش تولید محصولات کم آب، از قبیل: زعفران، زرشک، گل محمدی، کینوا و... تاکید کرد.
محمدی، مدیر جهاد کشاورزی زرند هم در این جلسه گفت: در شهرستان زرند، ۴۱۴ هکتار زمین کشاورزی، زیر کشت زعفران قرار دارد که امسال، بیش از ۲ تن زعفران از این زمینها برداشت میشود.
او با اشاره به کیفیت بالای زعفران تولید شده در مناطق کوهستانی این شهرستان افزود: خاک حاصلخیز، کیفیت زعفران تولید شده در دهستانهای دشتخاک، سربنان، جرجافک و حتکن را افزایش داده و از لحاظ عطر و بو، بسیار برتر از دیگر محصولات موجود در بازار است.
طاهری، بخشدار مرکزی زرند هم کمک به توسعه مناطق روستایی، فراهم کردن زمینه اشتغال در روستاها و همچنین ترویج جایگزینی محصولات کم آب، ارتقای سطح کیفی و کمی زعفران روستای دشتخاک، شناساندن مناطق بکر و ظرفیت های گردشگری این منطقه را از اهداف جشنواره زعفران در دشتخاک عنوان کرد.
مهدی ضیالدینی، دبیر برگزاری جشنواره زعفران دشتخاک با بیان اینکه برگزاری این رویداد به احیای این کشت و استفاده از این فرصت کمک شایانی میکند، گفت: در این جشنواره یک روزه، قریب به ۱۰۰ غرفه صنایع دستی، گیاهان دارویی، غذاهای محلی، زعفران و مشتقات آن و انواع دمنوش و غذاهای های گیاهی، میزبان قریب به ۱۰ هزار نفر شرکت کننده از سراسر استان بودند.
فضایلی، دهیار دشتخاک هم گفت: در این نمایشگاه سعی کردیم با ارائه محصولات روستایی و کشاورزی و سیاه چادرهای عشایری، یک محیط شاد و متفاوتی را برای مردم منطقه فراهم کنیم.
او افزود: در این نمایشگاه علاوه بر معرفی محصولات کشاورزی، آئین و رسوم عشایر به همراه موسیقی محلی به نمایش گذاشته شد.
در این جشنواره غرفههای بچههای انقلاب با هدف آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با مفاهیم دینی به همت سازمان تبلیغات اسلامی و غرفه نقاشی به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شد و کودکان با موضوع حمایت از کودکان مظلوم غزه، با ترسیم نقاشی با کودکان مظلوم غزه ابراز همدردی کردند.
در پایان این مراسم از کشاورزان نمونه این منطقه تجلیل شد.
روستای زیارتی و گردشگری دشتخاک در ۳۰ کیلومتری مرکز زرند واقع شده است.