سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان اظهار کرد: در راستای توسعه صادرات و جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی در دو سال اخیر ۱۴ معدن در این استان به فرآوری رسیده که باعث تولید رونق اقتصادی استان شده است.
وی با اشاره به تنوع موادمعدنی در استان و اهمیت فراوری موادمعدنی تصریح کرد: باید خامفروشی موادمعدنی تا حد امکان کاهش بیابد.
استاندار سمنان بیان کرد: استان سمنان با برخورداری از بیش از ۶۰۰ معدن فعال از ظرفیتهای معدنی بسیار بالایی در کشور برخوردار است.
وی ادامه داد: توسعه واحدهای فرآوری در حوزه معدنی میتواند به افزایش صادرات در استان کمک شایانی کند.
وی بر لزوم توجه بیشتر به رشد تولید در استان تاکید و تصریح کرد: با توجه به اینکه استان سمنان استان صنعتی، معدنی، کشاورزی و.. است، از این رو لازم است محصولات تولیدی استان جهت رشد تولید و اقتصاد استان به نام استان سمنان به ثبت برسد.
هاشمی از حمایت تسهیلاتی دولت از واحدهای صنعتی و معدنی در استان خبر داد و افزود: در حوزه پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ در سال گذشته اقدامات خوبی انجام شده و جزو استانهای برتر کشور بوده ایم.
وی به نقش مهم معرفی محصولات تولیدی و بازاریابی برای آنها اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت برپایی نمایشگاهها باید زیر ساختهای لازم برای برپایی محل نمایشگاههای استان فراهم شود.
یادگار احمدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان در همین راستا اعلام کرد: ۲۸۲ قلم کالا توسط ۱۱۶ واحد تولیدی و صنعتی استان از گمرکات استان سمنان به ۳۸ کشور جهان صادر شده است.
وی افزود: طی هفت ماه گذشته بیش از ۱۹۴ هزار تن کالا به ارزش حدود ۸۲ میلیون دلار کالا از استان سمنان صادر شده است که از نظر وزنی ۶ درصد و از نظر ارزشی ۱۶ درصد افزایش یافته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اظهار کرد: بیش از نیمی از کالاهای صادراتی استان، شامل محصولات صنعتی و معدنی میباشد که ۲۳ درصد کالاهای صنعتی، ۳۲ درصد محصولات ساختمانی و معدنی، ۴۳ درصد محصولات پتروشیمی و ۲ درصد کشاورزی و دامی است.
وی اضافه کرد: در بخش واردات، در هفت ماهه امسال، بیش از ۱۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۳۸ میلیون دلار به گمرکات استان وارد شده است.