تمشک یک میوهی لذیذ است که کالری کمی دارد، اما حاوی مقدار زیادی فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای مختلف است. از جمله خواص تمشک میتوانیم به محافظت در برابر دیابت، سرطان، اضافه وزن، آرتریت، کاهش سرعت فرآیند پیری پوست، تقویت حافظه، مبارزه با التهاب و… اشاره کنیم.
تمشک از آن دست میوههای نابی است که نه نیاز به باغ دارد و نه باغبان؛ فقط جنگل و صحرا میخواهد که این زیرساخت طبیعی در مورد برخی مناطق خراسان شمالی فراهم است، تمشک به صورت پیچک در کنار باغها میروید و خارهای زیادی دارد که علاوه بر میوه حصاری برای باع نیز محسوب میشود.
گیاه خاردار بوتهای و عمودی با گلهای سفید و صورتی ملایم و زیبا با برگهای پنجهای و سبزش نوید میوهای شیرین، آبدار، خوش رنگ و خوشعطر و بو از خانواده شاه توت و توت فرنگی به نام تمشک سیاه وحشی را میدهد، گیاهی که نام علمی آن Rubus fruticosu است و طرفدارانی خاص دارد.
رطوبت، گرما و فضای نامناسب موجب قرمزی، آفت و از بین رفتن تمشک میشود.