مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان از پایان موفقیت آمیز فصل پرورش میگو در خوزستان بدون رخداد بیماری لکه سفید و AHPND خبر داد.

 ناصر عسکری فرد  با اشاره به برداشت بیش از ۱۳۰۰ تن میگو از مزارع پروش میگو در استان خوزستان گفت: علیرغم درگیر شدن برخی از استان‌های پرورش دهنده میگو به بیماری مهلک AHPND و ایجاد خسارت‌های فراوان در سایت‌های پرورش میگو در آن استانها، با همت و تلاش کلیه عوامل ذیربط همچون دامپزشکی، شیلات و پرورش دهندگان و همچنین رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه‌ای، تمامی مزارع پرورش میگو استان عاری از بیماری‌های لکه سفید و AHPND نگه داشته شدند.

او می‌گوید: کارشناسان دامپزشکی خوزستان در فصل تکثیر و پرورش در تمام مراحل تا پایان برداشت میگو با اعمال نظارت‌های بهداشتی به شکل مستمر و حضور موثر، تضمین کننده سلامت محصولات تولیدی هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان ادامه داد: در سال پرورشی ۱۴۰۲ علاوه بر سایت پرورش میگوی چوئبده آبادان برای اولین بار در استان نیز پرورش میگو در سایت ۳۹۵ هکتاری هندیجان صورت پذیرفت.

عسکری فرد گفت: از ابتدای فصل تکثیر و پرورش میگو در سال جاری تعداد ۴۰۰ مورد بازدید میدانی از مزارع استان توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان و ادارات دامپزشکی آبادان و هندیجان در شرایط گرمای طاقت فرسای تابستان صورت پذیرفت که در طی این بازدید‌ها ۱۱۰ مورد نمونه برداری و بیش از ۱۹۰ آزمایش PCR از سطح مزارع تکثیر و پرورش میگو برای ردیابی بیماری انجام گردید.

مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان اظهار داشت در سال جاری زراعی تکثیر و پرورش میگو که از اردیبهشت ماه آغاز و تا اواخر مهرماه ادامه داشت، با برداشت بیش از ۱۳۰۰ تن میگو و افزایش ۲۲ درصدی نسبت به سال گذشته، بدون ردیابی بیماری لکه سفید و بیماری نوظهور AHPND در میگو‌های پرورشی استان به پایان رسید.

 بیماری AHPND یک بیماری باکتریایی ناشی از ویبریو پاراهمولیتیکوس است که اغلب به عنوان یک بیماری مدیریتی در مزرعه قلمداد می‌شود، زیرا این باکتری به‌طور طبیعی در آب‌های شور وجود دارد و در صورت مساعد شدن شرایط، می‌تواند به شدت تکثیر و طغیان کند و با تولید سم باعث نکروز هپاتو پانکراس میگو شده و تلفات ۴۰ تا ۱۰۰ درصدی در میگو ایجاد کند

برچسب ها: برداشت میگو ، شیلاتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار