این رسانه انگلیسی نوشت: تحریر عِزام (Tahreer Azzam) پرستار بیمارستان المقاصد در شرق قدس که ۱۶ سال مسئول نگهداری بیماران فلسطینی بود، اکنون با ناامیدی تلاش می کند بیماران خود را پیدا کند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، روزانه به طور معمول حدود ۱۰۰ بیمار، خدمات درمانی از جمله برای سرطان های نادر و جراحی قلب باز را در بیمارستان هایی مانند بیمارستان محل خدمت عزام و در اراضی اشغالی و تل آویو دریافت می کنند.
اما این روند اکنون متوقف شده است و به گفته مقامات بهداشتی در غزه، رژیم صهیونیستی با محاصره کامل این شهر، بمباران و حملات زمینی این منطقه بیش از ۱۰ هزار فلسطینی را به کشتن داده که بیش از ۴ هزار نفر از آنها کودک بوده اند.
عزام و همکارانش تلاش کرده اند از آن زمان تاکنون از طریق چک کردن صفحه های اجتماعی بیماران شان از جمله فیسبوک از زنده بودن آنها مطمئن شوند.
این پرستار فلسطینی به رویترز گفت که پیامی را مشاهده کرده مبنی بر اینکه یکی از بیمارانش که کودکی ۶ ساله بوده در حملات کشته شده است.
وی گفت: این کودک همین هفته پیش در بیمارستان بود و نمی تواند تصویر او را فراموش کند.
سازمان جهانی بهداشت تلاش می کند شرایطی را فراهم کند که افراد آسیب پذیر مبتلا به بیماری های مزمن اجازه یابند برای درمان از غزه خارج شوند. برخی کشورهای دیگر از جمله مصر، ترکیه و امارات پیشنهاد داده اند بیماران را پذیرش می کنند.
اسامه قدومی سرپرست پرستاری در بیمارستان المقاصد گفت: در جنگ های قبلی گذرگاه های خروج بیماران برای یک یا دو روز بسته می شد اما بعد آنها می توانستند برگردند. این اولین بار است که چنین ممنوعیت جامعی برای عبور و مرور وضع شده و بیماران نمی توانند به خارج سفر کنند و برگردند. هر چه زمان بگذرد اوضاع بیماران وخیم تر خواهد شد. بسیاری از آنها جان خود را از دست خواهند داد صرفا به دلیل این که دسترسی به درمان ندارند.
رویترز با استناد بر آمار سازمان های بین المللی نوشت: ۳۵۰ هزار بیمار مبتلا به بیماری هایی مانند سرطان یا دیابت و ۵۰ هزار زن باردار در غزه بسر می برند.
تا پیش از این جنگ، اکثریت مردم غزه میتوانستند مراقبتهای پزشکی دریافت کنند، اما اکنون سازمان ملل میگوید که سیستم بهداشتی شکننده این منطقه در آستانه فروپاشی است و حملات هوایی، افزایش تعداد بیماران مبتلا به آسیب های روحی، کاهش عرضه دارو و سوخت، اوضاع را وخیم تر کرده و این در حالیست که تنها کمک های محدودی اجازه ورود به غزه را پیدا کرده و فقط حدود ۸۰ بیمار اجازه خروج یافته اند.
سازمان جهانی بهداشت نیاز برخی از بیماران به درمان را به ویژه شدید توصیف کرده است. بر اساس گزارش این سازمان، حدود هزار بیمار در غزه برای این که زنده بماند، به دیالیز کلیه نیاز دارند. اما ۸۰ درصد از دستگاه ها در بیمارستان هایی قرار دارند که دستور تخلیه گرفته اند. تنها بیمارستان مبتلایان به سرطان در این منطقه دیگر فعال نیست. ارتش رژیم صهیونیستی از شهروندان ساکن شمال غزه خواسته است این منطقه را تخلیه کنند.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده با تشدید درگیری ها، حدود ۴۰۰ بیمار و همراهان آنها که غزه را قبل از جنگ برای درمان ترک کردند در شرق قدس و کرانه باختری سرگردان هستند. با وجود خدمات محدود تلفن همراه و برق در غزه بسیاری از آنها تلاش می کنند با خانواده های خود تماس بگیرند.