رئیس بخش حبوبات موسسه تحقیقات دیم کشور گفت: ۱۰ رقم نخود در موسسۀ تحقیقات دیم با همکاری‌های بین المللی معرفی شده است.

حمید حسنیان خوشرو  گفت: اقام معرفی شده در مقایسه با ارقام بومی تحمل به سرمای بالایی داشته و تا منفی ۲۳ درجه سانتیگراد سرما را تحمل می‌کنند.

وی با بیان این که عملکرد حبوبات دیم پاییزه در مقایسه با کشت بهاره تا ۵۰ درصد افزایش دارد افزود: کشت نخود به عنوان یک محصول تناوبی در اراضی آیش باعث پایداری تولید محصولات استراتژیک مانند گندم شده و در حفاظت و حاصل خیزی خاک بسیار موثر است.

به گفته رئیس بخش حبوبات موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور حدود ۷۰۰ هزار هکتار حبوبات به صورت دیم در ایران کشت می‌شود که میزان تولید محصول نخود و عدس از این سطح حدود ۳۵۰ هزار تن است.

حسنیان خوشرو با اشاره به اینکه سطح اراضی دیم در ایران حدود ۶ میلیون هکتار است، افزود: سهم سطح زیر کشت نخود و عدس از این اراضی حدود ۱۱ درصد است.

وی ادامه داد: متوسط سرانه مصرف نخود برای هر نفر در دنیا حدود ۶ تا ۷ کیلوگرم و این رقم در کشورمان ۲.۵ تا ۳ کیلوگرم در سال است.

وی گفت: با توجه به کاهش سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور طی سال‌های اخیراین کاهش مصرف می‌تواند با جایگزینی محصولاتی مانند نخود و عدس در سبد غذایی افراد جامعه جبران شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار