میثم عابدی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان یزد گفت: با هدف سوادافزایی در همه مدارس خاص متوسطه اول نسبت به تامین زیر ساختهای فناوری و تجهیزات در آنها اقدام خواهد شد و جهت برقراری عدالت آموزشی برای اولین بار مدارس عادی دولتی نیز در این طرح دیده شدهاند. این طرح باعث میشود تا علاقهمندان حوزه فناوری در مدارس به صورت تخصصی با این رشته آشنا شده و علاقه مندی آنها ادامه یابد.
وی ادامه داد: از اهداف وزارت ارتباطات، آموزش مهارتهای دیجتالی در سطح جامعه است و اولین مرحله نیز دانش آموزانی هستند که در دوره اول دبیرستان یعنی کلاسهای ۷ و ۸ و نهم تحصیل میکنند، چون مهارتهای برنامه نویسی و اقتصاد دیجیتال را درک میکنند و همچنین هنوز فراغت داشته و دغدغه کنکور را ندارند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: همچنین آموزش مهارتی فعالین رشتههای مختلف در زمینه فناوری اطلاعات از جمله کاشی، طراحی وب، بازاریابی دیجیتال، تبدیل خط تولید به دانش بنیان و برنامه نویسی نیز مورد حمایت آموزشی قرار میگیرند.
عابدی ادامه داد: وزارت ارتباطات با همکاری وزارت آموزش و پرورش منابعی را تخصیص داده تا با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نسبت به مهارت آموزی در فناوری اقدام شود همچنین برای اولین بار نیز در مدارس دولتی این خدمات ارائه میشود و فقط شامل مدارس خصوصی و سمپاد نشده است.
وی افزود: در استانهای محروم عمدتا وزارت ارتباطات هزینه کرده، اما در استانهایی که صنایع بزرگ دارند درخواست داریم تا صنایع نیز همکاری کنند و از محل طرحهای ملی منابع تخصیص خواهد یافت و از محل مسئولیت اجتماعی نیز کمک گرفته شود تا مدارس بیشتری تجهیز شود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اگر در هر مدرسه فقط یک کلاس هم تجهیز شود با کل تجهیزات و ملزومات بین ۳ تا ۵ میلیارد ریال هزینه خواهد داشت، ولی در همان مدرسه حداقل ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر دانش آموز استفاده خواهند کرد و برای طول حداقل ۱۰ سال نیز این تجهیزات قابل استفاده است.
عابدی اظهار داشت: همچنین پیشنهاد داریم هر کلاس که تجهیز شد نام آن صنعت نیز بر روی کلاس نصب شود و خوشبختانه صنایع استان یزد نیز همراهی کردند و انشالله با این حرکت، اقتصاد دیجیتال استان یزد نیز سرعت بیشتری خواهد گرفت.
محمد سپهر دبیر اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان یزد نیز در این نشست گفت: در مورد آمادگی شبکه فناوری کشور در بین ۱۳۱ کشور دارای مقام ۸۲ هستیم و در مجموعه شاخصها نیز در دو شاخص شکاف روستایی و اندازه بازار داخلی دارای رتبه مثبت، اما در استفاده از حریم خصوصی توسط محتوای قانون و همچنین صادرات خدمات فناوری در رتبه پایین هستیم.
وی افزود: استان یزد در زمینه فناوری اطلاعات بعد از تهران در مقام دوم کشور قرار دارد که رتبه فاوا است و خوشبختانه زیر ساختها نیز وضعیت مساعدی دارد، اما در زمینه وضعیت باند اینترنتی بین الملل در جایگاه خیلی نامناسبی هستیم و یزد در زمینه اینترنت ثابت نیز از متوسط کشور پایینتر است.