رئیس شورای سیاستگذاری اولین فستیوال نوآوری و فناوری دانش‌آموزی رینوفست با اشاره به برگزاری این جشنواره از ۱۴ الی ۱۷ آذر ماه سال جاری گفت: این فستیوال علمی می‌تواند بخشی از برنامه تحول در مدارس باشد.

مسعود سعادتی در نشست خبری با اهالی رسانه در محل باشگاه فرهنگیان تبریز با موضوع برگزاری اولین فستیوال فناوری و نوآوری دانش‌آموزی رینوفست با تاکید بر ضرورت ایجاد فرصت تعمیق و بسط یادگیری در مدارس، برگزاری رویداد‌های علمی فناورانه، نمایشگاه‌ها و اجرای پروژه‌های علمی را پذیرفته شده‌ترین روش تعمیق و کاربرد دانش در زندگی واقعی از نظر متخصصان تعلیم و تریت، دانست.

وی هدف از برگزاری فستیوال علمی رینوفست را ایجاد فضای علمی آمیخته با فضای تفریحی، افزایش آگاهی نسبت به مفاهیم نو در حوزه‌های رباتیک، هوافضا و هوش مصنوعی و رقابت در قالب مسابقه و لیگ دانست و انجام آزمایش‌های جذاب و طراحی بخش‌های علمی ویژه و اهدای جایزه به نفرات منتخب را از دیگر بخش‌های مهم این رویداد علمی، عنوان کرد.

وی با اشاره به وجود ۳۹ پژوهشسرای دانش‌آموزی در آذربایجان شرقی، استفاده از فعالیت‌های علمی آموزشی و نوآورانه مکمل برنامه درسی بسته به ظرفیت و توانایی هر منطقه را جزو اولویت‌های فستیوال رینوفست و همزمانی این رویداد علمی با هفته پژوهش را فرصتی برای ارائه محصولات فناورانه دانست و گفت: از دانش آموزان فعال در رینوفست در هفته پژوهش تجلیل شده و فضای علمی و انگیزه‌ای برای آشنایی با موضوعات جدید ایجاد خواهد شد.

رئیس شورای سیاستگذاری اولین فستیوال نوآوری و فناوری دانش‌آموزی رینوفست  با ارائه آخرین آمار ثبت‌نام کنندگان در رویداد رینوفست از ثبت‌نام بیش از ۸۰۰ نفر در قالب ۵۰۰ تیم خبر داد و افزود: اتنظار می‌رود تعداد ثبت‌نام کنندگان تا آخر آبان ماه بیشتر شده و تمام استان تحت تاثیر فضای رینوفست قرار گرفته و شور و نشاط علمی ایجاد شود؛ بطوریکه حداقل از هر مدرسه یک تیم داشته باشد تا بیشتر مدارس برای ورود به حوزه دانش بنیان در این رویداد علمی حضور پیدا کنند.

سعادتی با اشاره به نقش فستیوال‌های علمی فناورانه در پیشرفت علمی کشور، بیان کرد: آینده فناوری هر کشوری در صورت کاربردی یاد گرفتن مفاهیم علمی و کسب ایده در رویداد‌های علمی و تولید محصول به دنبال آن، تضمین شده است. شرکت در فستیوال فناوری و نوآوری رینوفست، فضا را برای مشارکت این دانش‌آموزان در جشنواره‌هایی مانند نوجوان و جوان خوارزمی و یا سایر رویداد‌های علمی دانشجویی و پرورش دانش آموز نخبه و کسب رتبه‌های بالاتر علمی، فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: بیشترین تعداد شرکت‌کنندگان در این فستیوال به ترتیب از شهر‌های تبریز، مراغه و نظرکهریزی هستند که این آمار، میزان تبلیغ در محروم‌ترین مناطق را نشان می‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های تحولی در مدارس بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و تلاش برای تبدیل اهداف سند تحول بنیادین به کلید واژه و تعریف بیش از ۵۰ شاخصه برای تقسیم‌بندی مدارس از اجرایی شدن این برنامه جامع از سال جاری خبر داد و اظهار کرد: مدارس بر اساس این شاخص‌ها سنجش شده و میزان ارتقا مدارس طبق اهداف سند تحول بنیادین استخراج و مدارس از نظر نقاط ضعف و قوت شناسایی می‌شوند و برنامه‌های حمایتی از نظر سرانه و نیروی انسانی، افزایش اختیارات و ارتقا مدیران موفق نیز بر همین اساس انجام خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی توجه به رویداد‌های فناورانه و نوآروانه را گامی به سوی تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش عنوان و اظهار کرد: آموزش و پرورش به استناد سند تحول بنیادین باور دارد تحول از درون مدرسه شروع می‌شود؛ از این رو تقویت مدارس و اجرای سیاست‌های تحولی در مدارس جزو سیاست کلان آموزش و پرورش برای ایجاد این تحول در مدارس است.

سعادتی خاطرنشان کرد: اهمیت تحول در مدارس به قدری است که پیشنهاد شده تمام مدیران کل برای رصد اقدامات تحول آفرین و نظارت بر آن مشاور تحولی انتخاب کنند.

مدیرعامل منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی نیز در ادامه این نشست با اشاره به همکاری اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، مجموعه ربع‌رشیدی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد در برگزاری اولین دوره فستیوال نوآوری و فناوری دانش‌آموزی رینوفست همزمان با نمایشگاه رینوتکس، گفت: تاکید بر این است که این فستیوال به برند ملی تبدیل شود.

رضا کریملو با تاکید بر اینکه تلاش‌ها در راستای افزایش مشارکت هر چه بیشتر دانش آموزان و خانواده‌ها است، اظهار کرد: غرفه‌های فناورانه دانش‌آموزی در دوره‌های گذشته در کنار نمایشگاه رینوتکس برپا می‌شد؛ اما امسال بررسی‌های کارشناسانه به منظور رفع محدودیت‌های فیزیکی و نواقص انجام شده و این رویداد علمی به طور مستقل در سالنی جداگانه در محل نمایشگاه بین‌المللی تبریز، برگزار می‌شود.

وی در ادامه از افزایش سهم بازار و جذب سرمایه داخلی، عقد قرارداد داخلی رسمی و راه‌اندازی بیش از هزار و ۷۰۰ مورد کسب و کار و افزایش بیش از ۸ هزار نفری میزان اشتغال در دهه گذشته و اثرات مثبت و مشهود برگزاری نمایشگاه نوآوری و فناوری رینوتکس، خبر داد.

رییس ستاد اجرایی رینوفست نیز در ادامه با اشاره به چرایی و لزوم برگزاری فستیوال نوآوری و فناوری دانش‌آموزی رینوفست، اظهار کرد: بدون شک توجه به فناوری‌های نو و پیشرفته، راه برون رفت از مشکلات کنونی و پیشرفت مملکت است؛ چرا که روش‌های سنتی جوابشان را پس داده و به حد اشباع رسیده‌اند.

حامد تقی‌پور متذکر شد: هدف از این فستیوال، برگزاری صرف و یا ترغیب دانش‌آموزان بدون نتیجه بعدی نیست؛ بلکه تاکیدمان به ایجاد دبیرخانه دائمی و سرمایه‌گذاری و ایجاد فرصت‌های علمی برای دانش‌آموزان است.

وی نمایش دستاورد‌های علمی کشور با تکیه بر تاکید مقام معظم رهبری بر جهاد تبیین، توجه به فعالیت‌های دانش بنیان و آشنایی با چگونگی ورود به کسب و کار‌های دانش بنیان را از جمله مزایای برگزاری فستیوال دانش‌آموزی رینوفست، عنوان و خاطرنشان کرد: جلسات منتورینگ نیز برای آشنایی صاحبان ایده با تجاری‌سازی و بازاریابی توسط متخصصان حوزه ارائه می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار