سیدمحمد امین حسینی مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری کرمانشاه با اشاره به شرایط نامناسب کاجستان بیستون، گفت : اوایل دهه ۹۰ بود که طی قراردادی بین منابع طبیعی و شرکت توسعه گردشگری، کاجستان بیستون برای مدت ۱۰ سال به این شرکت واگذار شد.
وی افزود: آبیاری و رسیدگی به درختان کاجستان، ایجاد زیرساختهای گردشگری و جذب سرمایه گذار از جمله اقداماتی بود که شرکت توسعه متعهد شده بود، انجام دهد، اما در این سالها به دلیل عدم تخصیص اعتبار، کمبود نیروی انسانی و برخی مشکلات دیگر کار چندانی در این محوطه صورت نگرفت.
مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری کرمانشاه تصریح کرد: هرچند طی این سالها با کمک منابع طبیعی، شبکه آبیاری قطره چکانی برای کاجستان بیستون اجرایی شد، اما متاسفانه به دلیل تردد مردم محلی و تردد احشام در این محوطه، این زیرساختها تاحدودی از بین رفت.
وی ادامه داد: علاوه بر این، خشکسالی و شیوع آفات و بیماری بین درختان کاجستان هم باعث شد تا حدود هزار نهال آن از سوی منابع طبیعی قطع شود.
حسینی مساحت کاجستان بیستون را حدود ۱۸۰ هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان حدود ۱۱۰ هکتار آن را درختان کاج پوشانده که با توجه به اینکه حدود ۱۰هکتار از این درختان در محدوده فرهاد تراش قرار گرفته، طی سالهای گذشته میراث فرهنگی آن را محصور کرده است.
وی با تاکید براینکه به منظور رسیدگی بیشتر و حفاظت از کاجستان بیستون باید این محوطه را حصار کشی کرد، گفت: از آنجایی که این اقدام اعتبارات سنگینی نیاز دارد، تاکنون اجرایی نشده است.
مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری کرمانشاه که حدود یکسالی میشود به این سمت منصوب شده، اظهار کرد: از سال گذشته پیگیریهایی را برای حل مشکلات این مجموعه و ساماندهی آغاز کردیم و در گام اول بنا داریم حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از درختان کاجستان را که به دلیل خشکسالی و آفات از بین رفته اند را احیاء کنیم.
وی تاکید کرد: معتقدم کاشت درختان سوزنی در این محوطه از ابتدا کار اشتباهی بوده، برای همین در نظر داریم برای احیاء بخشهای از بین رفته از درختان مثمر استفاده کنیم تا یک باغ گردشگری برای خانوادهها باشد.
حسینی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم این اقدام را عملی کنیم، زمینه ایجاد زیرساختهای گردشگری را هم در آن فراهم خواهیم کرد تا به تفرجگاهی برای خانوادههای کرمانشاهی و گردشگران تبدیل شود.
وی با بیان اینکه فضا برای حضور گردشگران در کاجستان بیستون فراهم است، گفت: باوجود اینکه در سالهای گذشته یک سرمایه گذار در آنجا زیرساختهایی را در قالب مجموعهای به نام زرین ایجاد کرده، اما کاجستان این قابلیت را دارد که سرمایه گذاران بیشتری را به سمت خود جذب کند.
مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری کرمانشاه به کش و قوسهایی که طی سالهای گذشته بر سر کاجستان بین برخی نهادها مانند شهرداری و منابع طبیعی و شرکت توسعه وجود داشته اشاره کرد و گفت: اینکه مدام به دنبال مقصر وضعیت فعلی کاجستان باشیم، کاری را از پیش نمیبرد، کما اینکه هرکدام از این نهادها وظیفهای را در قبال آن داشته اند.
وی اظهار کرد: فضایی که اکنون تحت عنوان کاجستان در کرمانشاه در اختیار داریم، در کمتر جایی از کشور چنین فضایی وجود دارد، اما متاسفانه تاکنون بهره چندانی از آن نبرده ایم که این امر تنها در صورت همکاری و مشارکت دستگاههای ذیربط امکانپذیر است .