به نقل از آستان مقدس حضرت معصومه سلاماللهعلیها، نخستین جلسه هماندیشی سخنرانان اردوزبان حرم مطهر بانوی کرامت و روحانیون دعوت شده از دو کشور هند و پاکستان به همت واحد مراسم اداره امور بینالملل حرم مطهر، در شبستان حضرت زهرا (س) برگزار شد.
حجتالاسلام جهانگیری کارشناس اداره امور بینالملل حرم مطهر بانوی کرامت در ابتدای این نشست با بیان اینکه ۱۲ سال است که برنامههای اردوزبان در حرم مطهر به طور مستمر برگزار شده است، افزود: در این مدت بهواسطه تلاشهای انجام شده توسط طلاب اردوزبان و جایگاه بارگاه نورانی کریمه اهلبیت (س) در اذهان مردم اردوزبان منطقه شبهقاره هند ارتقا یافته و جای پیشرفت دارد.
همچنین در این نشست سید شهنشاه حسین نقوی از علمای برجسته پاکستان با بیان اینکه قم مرکز تشیع است و در روایات بیان شده که علوم اهلبیت از قم به سایر نقاط عالم نشر پیدا میکند، گفت: حضور علمای شیعه بلاد اسلامی و مناطق مسلماننشین آسیا، اروپا، آمریکا و آفریقا در قم بیانگر مرکزیت قم است و باید این موضوع تقویت شود.
در ادامه سید ذاکر از روحانیون هندوستان ایجاد رابطه و وحدت بین شیعیان و روحانیت شیعه در مناطق مختلف را ضروری دانست و گفت: کارهای مقطعی در این زمینه ثمر بخش نیست و باید نشستهای متعدد در فواصل زمانی مشخص برگزار شود تا نظرات به هم نزدیک و همافزایی شکل بگیرد.
وی گفت: باید حوزههای علمیه برای برگزاری نشستهای مشترک پایکار بیایند و شخصیتهای تأثیرگذار را به این نشستها دعوت کنند
این عالم اهل هندوستان افزود: برای وحدت جوامع شیعی همه باید یک نظریه واحد را دنبال کنند و آن نظریه ولایت اهلبیت و در طول آن ولایتفقیه است که در ایران بهخوبی اجرا شده است.
همچنین در این نشست بر برگزاری جلسات هماندیشی روحانیون اردوزبان قبل از ماه محرم و رمضان تأکید شد تا همه خطبا با یک هدف و موضوع مشترک به تبلیغ بپردازند و تأثیرگذاری منبرها را تقویت کند.