مدارس فرسوده در تهران کم نیستند، اما در طول این چندسال کمتر مسئولی بوده که به چنین دغدغه مهمی توجه کند و به آن بپردازد.

از داستان پر پیچ و خم بافت فرسوده و خانه های کهن سال پایتخت که بگذریم، گذرمان حداقل برای یک بار که شده به مدرسه افتاده، مدارسی که رنگ  لعاب همیشگی خودشان را با چاشنی طعم درس و شور و موفقیت نشان می دهند و هرساله تعداد زیادی از دانش آموزان در در خود احاطه می کند و به سمت موفقیت هل می دهد؛ اما موضوعی که از اهمیت بالایی برخوردار است؛ قدمت این مدارس و ایمنی آنهاست! زیرا تمامی خانواده ها با اطمینان کامل فرزندان خود را روانه مدرسه می کنند بی آنکه بدانند که آیا اصلا ساختمان این مدرسه ایمن است؟ آیا مدرسه فرسوده نیست؟ فرزند من امنیت جسمی دارد؟ اینها سوالاتی است که شاید کمتر کسی از خود بپرسد اما متاسفانه باید بدانید که مدارس فرسوده حداقل در همین تهران کم نیستند و باعث نگرانی مدیران شهری و حتی کشوری شده است اما در طول این چندسال کمتر مسئولی بوده که به چنین دغدغه مهمی توجه کند و به آن بپردازد؛ متاسفانه ساختمان های قدیمی مدارس در مقابل حوادث طبیعی مقاوم نیستند و لازم است که هرچه سریعتر در این خصوص تدابیر جدی اندیشید تا دانش آموزان در امان بمانند؛ در این راستا مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران بر این باور است که تهران بیشترین مدارس فرسوده کشور را دارد همچنین در هر کلاس درس ۸ دانش‌آموز مازاد داریم!

با توجه به این معضل، چندین ماه گذشته این موضوع را با علیرضا زاکانی شهردار تهران در میان گذاشتیم، او به باشگاه خبرنگاران جوان گفت که در پایتخت یک سری مدارس ناایمن داریم و تعدادی از مدارس هم ظرفیت خوبی برای مولدسازی دارند، در جلسه با وزیر آموزش پرورش مقرر شد که ما در ۳ حوزه سند همکاری داشته باشیم تا مدارسی که در بافت‌های تاریخی به صورت فضاهای ناکارآمد درآمده اند را ساماندهی کنیم؛ همچنین آتش نشانی تهران هم بارها برای ایمن سازی مدارس فرسوده تذکر و هشدارهایی داده است؛ ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی شهر تهران تاکید کرده که آتش نشانی آمادگی دارد نسبت به شناسایی این مدارس اقدام کند و در این زمینه نیز آماده همکاری با وزارت آموزش و پرورش است همچنین طرح تهیه شناسنامه ایمنی مدارس یکی دیگر از اقداماتی است که سازمان آتش نشانی آماده همکاری با آموزش و پرورش است؛  گرچه در سال‌های اخیر، مخاطرات بدی در مدارس شهر تهران نداشتیم اما ضروری است که قبل از وقوع هر اتفاق ناگوار جلوی آن گرفته شود.
 
در این راستا، موضوع را با مهدی هدایت رئیس سازمان نوسازی شهر تهران در میان گذاشتیم، او در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد که متاسفانه به دلیل کمبود اعتبارات اصلا کار خاصی برای مدارس و بافت فرسوده نمی توانیم انجام دهیم؛ روز سه شنبه جلسه ای با فرماندار تهران داریم که باید تعیین تکلیف شود و نکته مهم این است که ما تمام آمار مدارس تخزیبی و آنهایی که نیاز به مقاوم سازی دارند را جمع آوری کردیم اما نیاز به اعتبار داریم و دلیل انجام نشدن آن هم همین اعتبار است؛ طبق آمار اخیر در تهران ۹۰ مدرسه باید تخریب و نوسازی شوند و ۹۸۰ بابا مدرسه هم نیازمند  بهسازی و مرمت هستند که توجه بیش از پیش مسئولان مربوطه را می‌طلبد. هدف این است که از ظرفیت وزارت آموزش و پرورش هم  در شهر تهران استفاده کنیم. با این اوصاف؛ معلوم نیست که چه زمانی قرار است شاهد رسیدگی به مدارس فرسوده پایتخت باشیم، اما نکته مهم این است که جان دانش آموزان این مدارس در خطر است و قبل از اینکه حادثه‌ای رخ دهد و درس عبرت شود؛ باید از آن پیشگیری کنیم و رسیدگی به مدارس فرسوده را پشت گوش نیاندازیم!
برچسب ها: معابرشهر ، معلولان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار