رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی پژوهشگاه رویان گفت: علم سلول‌های بنیادی یک علم بین رشته‌ای است و با اشتراک گذاشتن علوم دیگر قوت می‌گیرد.

حسین بهاروند، پژوهشگر و رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در آیین رونمایی از مجموعه کتاب‌های  سلول‌های بنیادی پزشکی بازساختی که توسط او و همکارانش تهیه و تدوین شده، بیان کرد: آنچه می‌بینید یک کار تیمی است و بهاروند به تنهایی معنی ندارد. تاکنون ۱۳ جلد منتشر شده و به زودی ۳ مورد دیگر رونمایی می‌شود، شاید به چهارمی هم فکر کنیم.

او ادامه داد: آنچه مشاهده می‌کنید یک پروژه تحقیقاتی بود. وقتی علمی زاده می‌شود، زمانی پایا است که یا وارد اقتصاد یا عمومی شود. برای رسیدن به اقتصاد باید گل‌هایی شکفته شوند. هدف از نگارش این کتاب‌ها این بوده است که ما معدل دانش جامعه را بالا ببریم و گل‌های بیشتری در آینده شکوفا شوند.

بهاروند گفت: علم سلول‌های بنیادی یک علم بین رشته‌ای است و با اشتراک گذاشتن علوم دیگر قوت می‌گیرد. آینده از آن بین رشته ای‌ها است. سلول بنیادی، علمی بود که در کشور زاده شد و قابلیت دست ورزی دارد. یکی از این دست ورزی‌ها نگارش است. سعی کردیم در این کتاب تولیدات علمی خودمان که در قالب مقاله بود، استفاده کنیم.

رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان گفت: برای هر ملتی چالش‌های مختلف پیش می‌آید. قرار نیست از بیرون بیایند و کشور ما را خوب کنند. خودمان باید این کار را کنیم، ایران ما برای ما خیلی عزیز است.

محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم ایران گفت: ایران باید قوی شود و نقطه کلیدی قوی شدن ایران، علم و فناوری است. سال‌ها است با موضوع سلول‌های بنیادی رویان و جهاد دانشگاهی آشنا هستم و اولین روزهای حضور دانشگاهی‌ام را در جهاد سپری کردم. از زمانی که انقلاب فرهنگی شروع شد جهاد هم شکل گرفت. 

او ادامه داد: در جریان سلول های بنیادی، رویان امروز در دنیا مرجع و رفرانس است. ما هم علم سلول‌های بنیادی را داریم هم آن را به یک فناوری قابل ارائه تبدیل و در برخی زمینه ها کاربردی کرده ایم.

او با بیان این که در آینده نزدیک مرزهای بین علوم مرتبط به هم از بین می رود، گفت: کنگره‌ای که رویان سالانه برگزار می‌کند جزء کنگره های معتبر جهانی شده است. سال‌ها می‌گفتند شما نمی‌توانید کتاب مرجع بنویسید اما بسیاری به این عرصه وارد شدند و کتاب مرجع می‌نویسند. در پزشکی هم ۲_۳ کتاب مرجع فارسی داریم. این ثابت می‌کند زبان فارسی قابلیت زبان علم شدن را دارد. می‌توانیم گفت‌وگوی جدی بین المللی داشته باشیم کسی نتوانسته فارسی را حذف کند.

رئیس فرهنگستان علوم ایران گفت: بستری از شواهدی که در این کتاب و امثال آن است برای خودمان و نتیجه تلاش، کوشش و کشف دانشمندان خودمان است. البته از تجارب و ظرفیت‌های جهانی که بین المللی هم استفاده می‎ شود تا کتب جامع و قابل رقابت بنویسیم. یکی از راهبردهای جدی‌ ما در فرهنگستان علوم، پشتیبانی از کتب مراجع علمی است. نیروی انسانی فوق‌العاده و خبیر داریم و دسترسی ما به علوم جهانی میسر است.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.